Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Luskasta koža

KAJ JE LUSKASTA KOŽA?

Suha, groba, poškodovana in zadebeljena koža, ki težko zadržuje vodo in je zato stalno dehidrirana. Luskasta koža potrebuje posebno nego z vlažilnimi sredstvi, ki koži povrnejo elastičnost ter vlago. Ustrezna vlažilna sredstva razpolovijo čas obnavljanja kože in s tem upočasnijo nastajanje novih žarišč.

NARAVNA NEGA LUSKASTE KOŽE

Vneto in pekočo kožo je potrebno najprej umiriti z obkladki s fiziološko raztopino ali prekuhano vodo, ki jih 20–30 min pustite na vnetem predelu. Medtem, ko voda izhlapeva, se koža hladi in vnetje se zmanjšuje. Obkladke apliciramo 2 do 3-krat dnevno. Pri negi luskaste kože so priporočljive tudi 10–20 min kopeli s katerimi navlažimo povrhnjico, nato pa koži privoščimo izdatno nego z naravnimi, neagresivnimi mazili za obnovo njenih lipidov.

Privoščite svoji koži tudi razvajanje z oljnimi kopeli z žlico konopljinega olja, vendar ne, kadar je ta vneta. Izogibajte se drgnjenju in praskanju luskic, saj se s tem vnetje še poslabša. Najbolje je pustiti luskam, da same postopoma odpadajo.

Za podporo koži, uporabljajte konopljino mazilo, ki suho in poškodovano kožo neguje s 100% naravnimi in blagodejnimi učinkovinami, jo vlaži, mehča in ji vrača elastičnost. Mazilo odpravlja neugodje in izboljšuje izgled luskaste kože ter s tem vodi do dobrega počutja.

Ali ste vedeli, da je za lepo in negovano kožo pomembna tudi zdrava prehrana? Jedi, ki so bogate z omega 3 nenasičenimi maščobnimi kislinami zmanjšujejo vnetna žarišča. Vitamin D poskrbi za pravilno delitev in dozorevanje celic povrhnjice kože. Priporočljivo je uživanje hladno stiskanega konopljinega olja, saj vsebuje veliko pomembnih nutrientov.

Druge težave s kožo:

[woonder_product id=”3374″]

Vir: Zeleni-dotik.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun