Shopping cart
0.00 €

Konopljina kozmetika

Prikaz vseh 9 rezultatov

KONOPLJINA KOZMETIKA

Konopljina kozmetika ima številne blagodejne učinke, zato po njej posega vedno več zadovoljnih uporabnikov še posebej uporabnic. S kombiniranjem konoplje in konopljinih ekstraktov z drugimi naravnimi sestavinami dobimo različne kakovostne kozmetične izdelke. Takšni izdelki lahko med drugim pozitivno vplivajo na vnetne procese, upočasnjujejo naravne procese staranja ter povečujejo naravno zaščito kože.

Konopljina mazila lahko uporabljate vsakodnevno. Vsebujejo nežne, naravne učinkovine, so odlična podpora koži za vsak dan v letu.
Konopljo uporabljamo že tisočletja. Njene izvlečke z visoko vsebnostjo kanabinoidov so uporabljali za medicinske namene v tradicionalni medicini in uradni zdravstveni doktrini do začetka druge svetovne vojne. Uporabljali so predvsem tinkturo in konopljino mazilo, pridobljeno iz smole ženskih socvetij konoplje, ki vsebuje širok spekter naravnih kanabinoidov.

CBD je v kozmetiki uradno priznan kot antioksidant, sredstvo proti kožni bolezni seboreji, za zaščito, mehčanje in glajenje kože. Naravni kanabinoidi izkazujejo tudi številne farmakološke učinke, od protibolečinskega delovanja, lajšanja simptomov pri možganski kapi do lajšanja težav pri nevroloških motnjah, kaheksiji in anoreksiji.