Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Obvestilo o varstvu podatkov

V družbi KONOPLJA NET d.o.o. obravnavamo varstvo podatkov kot eno ključnih gradnikov našega uspeha. V tem dokumentu vam bomo razložili, kako vaše osebne podatke obdelujemo, kako zagotavljamo njihovo varnost in kakšne pravice imate v zvezi s tem, vse, kot to določa Splošna Uredbe o varstvu osebnih podatkov Evropskega parlamenta in sveta 2016/679 (v nadaljevanju Uredba), v določbah 5., 12. in 13. člena.

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je družba KONOPLJA NET d.o.o., s poslovnim naslovom Kunaverjeva 9, 1000 Ljubljana, davčna številka: SI99206358, matična številka: 8122172000.

Katere osebne podatke zbiramo in obdelujemo

Osnova dejavnost družbe KONOPLJA NET d.o.o. je v ponujanju blaga in storitev preko spletne trgovine. Da bi vam lahko dostavili zahtevano blago, moramo pri tem obdelati določen nabor vaših osebnih podatkov.

Zbiramo vaše kontaktne podatke (osebno ime, telefon, e-pošta, naslov za izdajo računa in dostavo blaga, država bivanja), podatke o plačilnih sredstvih, podatke, s katerimi se prijavite v spletno trgovino (uporabniško ime in geslo), podatke o preteklih nakupih za potrebe evidenc in vaša morebitna sporočila.

V primeru, da ste podali soglasje za prejemanje oglasnih sporočil, se obdelujejo vaši kontaktni podatki, na katere pošljemo oglasno sporočilo in podatki o vaših preteklih nakupih, če z njimi razpolagamo, za namen prilagoditve ponudbe.

Namen obdelovanja osebnih podatkov in pravna podlaga

Vaši osebni podatki se pri uporabi spletne trgovine obdelujejo za namen prodaje izdelkov. Pravna podlaga za prej navedeno obdelavo osebnih podatkov je točka b. prvega odstavka 6. člena Uredbe, saj je obdelava potrebna za izvajanje kupoprodajne pogodbe in dostave artikla na zahtevan naslov.

V primeru neposrednega trženja je namen obdelave vaših osebnih podatkov pospeševanje prodaje, pravna podlaga v tem primeru pa je vaše soglasje za obdelavo osebnih podatkov iz točke a. prvega odstavka 6. člena Uredbe, ki ste ga podali pred tem.

Iz katerih virov zbiramo vaše osebne podatke

Vse vaše osebne podatke pridobimo neposredno od vas. Neposredno nam jih posredujete, ko jih sami vnesete v spletne obrazce (npr. registracija za kreiranje računa v spletni trgovini, prijava na spletni marketing), jih pošljete po e-pošti, sporočite po telefonu oz. z navadno pošto.

Posredovanje osebnih podatkov

Nekatere vaše podatke moramo posredovati drugim upravljavcem osebnih podatkov. Ti so predvsem ponudniki različnih plačilnih storitev (banke, PayPal idr.). Druga skupina upravljavcev so transportna podjetja, ki poskrbijo, da je naročen izdelek dostavljen na vaš naslov.

Zaradi organizacije dela potrebujemo tudi podizvajalce, ki za nas opravljajo določene storitve. Te so predvsem spletno gostovanje, nekatere spletne storitve ipd. Z vsemi podizvajalci imamo sklenjene pogodbe o obdelavi osebnih podatkov iz 28. člena GDPR (Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov).

Podatki se posredujejo tudi državnih organom, če podatke zahtevajo. Njim se podatki posredujejo, če za to obstoji veljavna pravna podlaga, kar pomeni, da ima ta organ pravico zahtevati podatke od nas in to zahteva na ustrezen način – pisno.

Kako se izvaja neposredno trženje

Neposredno trženje izvajamo na podlagi vašega soglasja pridobljenega z izpolnitvijo spletnega obrazca na naši spletni strani. Uporabljamo več spletnih obrazcev za ta namen, ki se medseboj razlikujejo glede na namen obdelovanja osebnih podatkov.

Kanali, po katerih posredujemo oglasna sporočila so e-pošta, telefon in potisna sporočila.

V primeru, da na naši spletni strani podate izrecno soglasje za pošiljanje potisnih sporočil (‘dovoli’), bomo brskalnik vaše naprave (mobilne ali namizne) vključili v skupino pri ponudniku storitve potisnih sporočil prek platforme OneSignal. Podatek o vaši napravi, ki pa ne vključuje naslova vaše elektronske pošte, se bo shranil v podatkovno bazo ponudnika OneSignal zato, da vam bomo kasneje prek njihove platforme pošiljali potisna sporočila v napravo.

Podano soglasje za neposredno trženje lahko kadarkoli prekličete. V tem primeru vas bomo najkasneje v roku treh (3) delovnih dni odstranili iz baze prejemnikov oglasnih sporočil. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem.

Soglasje lahko prekličete tako, da v oglasnem sporočilu kliknete “odjava od sporočil”; v primeru uporabe kratkih sporočil (SMS) s sporočilom s ključno besedo “STOP” na številko 070 709 572 ali pa preko e-poštnega sporočila; v primeru potisnih sporočil OneSignal pa po naslednjih navodilih. Ne glede na prej navedeno, lahko kadarkoli pošljete e-pošto na družbo zasebnost@konoplja.net ali info@konoplja.net in bomo vaše kontaktne podatke odstranili iz seznama za neposredno trženje.

Po preklicu soglasja bomo še vedno hranili podatke o tem, kdaj ste ga dali in kdaj preklicali.

Čas hranjenja osebnih podatkov

Podatke o registraciji v spletno trgovino hranimo še 5 let po zadnji prijavi.

Podatke o preteklih nakupih hranimo vse dokler imate pri nas odprt račun. Ko račun na spletni trgovini zaprete oz. po poteku 5 let od zadnje prijave v spletno trgovino, podatke o vašem računu zbrišemo.

Podatke o neposrednem trženju, torej o podanem soglasju in uporabo katerih kanalov ste pri tem dovolili, hranimo še dve leti po poteku leta, v katerem ste soglasje celoti preklicali.

Ali uporabljate spletne piškote?

Tako je, na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nekateri so nujni in brez nekatere njih funkcionalnosti spletne strani ne delujejo, drugi so pa opcijski. V kolikor dovolite njihovo uporabo, lahko spletno stran naredimo za vas še bolj privlačno. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Katere pravice imam kot vaša stranka, oz. naročnik na prejemanje oglasnih sporočil in novic?

Imate vse pravice, ki jih predvideva Uredba v določbah od 15. do 20. člena. Skladno s prej navedenim imate pravico, da od nas kot upravljavca zahtevate dostop do osebnih podatkov (15. člen ), njih popravek (16. člen), izbris osebnih podatkov (17. člen) omejitev obdelave (18. člen), pravico do ugovora obdelavi (21. člen) ter pravico do prenosljivosti podatkov (20. člen).

Te pravice uveljavljate tako, da pošljete e-poštno sporočilo na naslov zasebnost@konoplja.net. V zakonitem roku (30 dni od prejema popolne vloge) bomo preverili, ali izpolnjujete pogoje za uveljavljanje pravice in vas o odločitvi obvestili.

Pravica vložiti pritožbo

Kadarkoli lahko vložite pritožbo v zvezi z obdelavo osebnih podatkov pri nadzornem organu Sloveniji, to je Informacijski Pooblaščenec, z naslovom Dunajska 22, 1000 Ljubljana.

Izključitev odgovornosti

Družba KONOPLJA NET ne odgovarja za škodo, ki bi vam nastala, ker je ponudniku ste nam posredovali napačne, lažne, nepopolne ali neažurne podatke.

Enako velja glede odgovornosti družbe KONOPLJA NET, če je škoda nastala zaradi kateregakoli razloga na vaši strani, npr. da je nekdo v vašem imenu nepooblaščeno opravil nakup blaga, tako da je brez razlogov na strani družbe pridobil dostop do sredstev za dostop do spletne trgovine (npr. gesla, računalnik, telefon…). Sami ste na vaši strani odgovorni za varovanje podatkov, ki so potrebni za dostop do spletne trgovine.

O vsakem sumu zlorabe svojih osebnih podatkov ali podatkov, ki so potrebni za dostop do določenih delov spletnega mesta (uporabniško ime in geslo) ali ob sumu nepooblaščene seznanitve s temi podatki, ste nas dolžni nemudoma seznaniti.

Kadar je med ponudnikom in uporabnikom vzpostavljen pogodbeni odnos, v vsakem primeru glede izključitev in omejitev odgovornosti ponudnika veljajo določbe, ki urejajo ta odnos (pogodba, splošni pogoji ipd.).

Imate vprašanja v zvezi z varstvom osebnih podatkov, pa v tem dokumentu ne najdete odgovora?

Na vsa vaša vprašanja vam bomo odgovorili. Prosimo vas le, da pošljete vprašanje na zasebnost@konoplja.net.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun