Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Splošni pogoji poslovanja

Splošno

Splošni pogoji poslovanja Konoplja.net obsegajo politiko zasebnosti, predpise o varovanju osebnih podatkov, informacije o piškotkih, splošne pogoje poslovanja spletne trgovine in pravila uporabe spletnega mesta in z njim povezane storitve.

Pomembna obvestila

 • Spletno mesto konoplja.net je v lasti in upravljanju podjetja KONOPLJA NET d.o.o., Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana; Davčni zavezanec: DA, Davčna številka: SI99206358, Matična številka: 8122172000
 • Z nakupom enega ali več izdelkov, ki so objavljeni na spletni trgovine Konoplja.net boste opravili nakup in sklenili kupoprodajno podgodbo s podjetem KONOPLJA NET d.o.o.

Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov na Konoplja.net

Veljavnost in uporaba te politike

Ta politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za spletno mesto konoplja.net (v nadaljevanju: spletno mesto), s katerima upravlja KONOPLJA NET d.o.o., Kunaverjeva ulica 9 1000 Ljubljana; Davčni zavezanec: DA, Davčna številka: SI99206358, Matična številka: 8122172000 (v nadaljevanju: ponudnik). Ta politika velja za vse uporabnike spletnega mesta.

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da razume, sprejema in se strinja z vsemi določili te politike zasebnosti in varovanja osebnih podatkov.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Katere podatke o uporabnikih spletnega mesta ponudnik zbira

Ponudnik spletnega mesta (v nadaljevanju “ponudnik”) zbira osebne in druge podatke o uporabnikih.

Vrsta podatkov, ki jih ponudbnik zbira o uporabniku:

 • Ime
 • Priimek
 • E-poštni naslov
 • Telefonska številka
 • Spol
 • Ulica in hišna številka
 • Številka pošte in kraj
 • Država bivanja
 • Ime podjetja
 • Uporabniško ime
 • Geslo

Kje in kako se zbirajo podatki:

 • Ob registraciji uporabnika za uporabo spletne platforme in z njo povezanih storitev
 • Ob izpolnitvi kontaktnega obrazca
 • Ob registraciji uporabnika za uporabo spletne trgovine Konoplja.net
 • Ob prijavi za sodelovanje v nagradnih igrah
 • Ob anketnih vprašalnikih objavljenih na spletnem mestu ali vključenih v e-pošto

Namen uporabe zbranih podatkov:

 • pošiljanje e-novic, strokovnih člankov in drugih vsebin v zvezi s spletnim mestom na vpisani e-poštni naslov
 • priznavanje ugodnosti, popustov ipd. v zvezi s ponudnikovimi proizvodi in storitvami za naročnike na e-novice
 • evidentiranje potencialnih naročnikov
 • priprava ponudbe in pošiljanje ponudbe na vpisani e-poštni naslov
 • segmentacija uporabnikov (demografska, geografska, itd…)

Čas hrambe podatkov:

 • do preklica s strani uporabnika

Obdelava podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za namene, navedene v rubriki “Katere podatke o uporabnikih zbira ponudnik”. Pred uporabo zbranih podatkov v druge nenavedene namene, se ponudnik podatkov zavezuje, da bo pridobil predhodno uporabnikovo soglasje.

Ponudnik zbranih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen, če bo za to obstajala zakonita podlaga (npr. zahteve sodišč ali drugih sodnih organov ipd.).

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z zbranimi podatki zaupa tretjim osebam (pogodbeni obdelovalci). Tretje osebe lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v mejah ponudnikovega pooblastila in skladno z nameni, ki so opredeljeni v rubriki “Katere podatke o uporabnikih zbira ponudnik” te politike.

Varovanje podatkov in čas hrambe

Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa zakonodaja Republike Slovenije in predpisi Evropske unije.

Ponudnik redno izvaja varnostno kopiranje podatkov.

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da ponudnik njegove podatke, ki jih je posredoval ponudniku, hrani toliko časa, kolikor je navedeno v rubriki “Katere podatke o uporabnikih zbira ponudnik” te politike. Ostale podatke lahko hrani, dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih mora trajno izbrisati ali učinkovito anonimizirati, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim uporabnikom.

Pravice uporabnikov

Ponudnik bo uporabniku, ki je ob registraciji ali kasneje izrazil željo po prejemanju ponudnikovih elektronskih sporočil, kadarkoli omogočil, da se na razumljiv in enostaven način od prejemanja odjavi.

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni ali dopolni svoje osebne podatke, kar stori na spletnem mestu ali pa tako, da ponudniku pošlje e-sporočilo na info@konoplja.net.

Uporabnik lahko od ponudnika z zahtevo, ki jo pošlje na info@konoplja.net, zahteva, da ponudnik dopolni ali popravi podatke, ki se nanašajo nanj in ki so nepopolni ali napačni.

Uporabnik lahko z zahtevo, ki jo pošlje na info@konoplja.net, zahteva, da mu ponudnik potrdi, ali zbira in ali obdeluje podatke, ki se nanašajo na uporabnika, ter katere podatke zbira in obdeluje. Zahteva se lahko poda enkrat vsake 3 mesece.

Uporabnik lahko z zahtevo, ki jo pošlje na info@konoplja.net, zahteva, da mu ponudnik pošlje elektronsko kopijo podatkov, ki se nanašajo na uporabnika. Zahteva se lahko poda enkrat vsake 3 mesece. Ponudnik ima pred posredovanjem kopije podatkov pravico od uporabnika zahtevati, da na primeren način dokaže svojo istovetnost. Če ponudnik tudi po tem dvomi o istovetnosti uporabnika, lahko njegovo zahtevo zavrne.

Uporabnik lahko z zahtevo, ki jo pošlje na info@konoplja.net, zahteva, da ponudnik trajno izbriše vse podatke, ki se nanašajo nanj. Ponudnik ima pred izbrisom podatkov pravico od uporabnika zahtevati, da na primeren način dokaže svojo istovetnost. Če ponudnik tudi po tem dvomi o istovetnosti uporabnika, lahko njegovo zahtevo zavrne.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku posredoval napačne, lažne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker so se z njegovimi podatki brez izrecnega soglasja ali dovoljenja ponudnika in kljub ponudnikovi običajni skrbnosti seznanile ali jih pridobile ali spremenile ali drugače obdelale nepooblaščene tretje osebe.

Ponudnik v nobenem primeru, tudi če sicer ni ravnal z običajno skrbnostjo, ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala zaradi primerov iz prejšnjega odstavka te točke, če je tak primer posledica dejstva, da uporabnik ni skrbno varoval podatkov, ki so potrebni za dostop do določenih delov spletnega mesta (uporabniško ime in geslo). Uporabnik je izključno sam odgovoren za varovanje podatkov, ki so potrebni za dostop do določenih delov spletnega mesta (uporabniško ime in geslo).

O vsakem sumu zlorabe svojih osebnih podatkov ali podatkov, ki so potrebni za dostop do določenih delov spletnega mesta (uporabniško ime in geslo) ali ob sumu nepooblaščene seznanitve s temi podatki, je dolžan uporabnik nemudoma obvestiti ponudnika.

Kadar je med ponudnikom in uporabnikom vzpostavljen pogodbeni odnos, v vsakem primeru glede izključitev in omejitev odgovornosti ponudnika veljajo določbe, ki urejajo ta odnos (pogodba, splošni pogoji ipd.).

Končne določbe

Neveljavnost katerekoli določbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te določbe.

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani, Republika Slovenija.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletnega mesta Konoplja.net uporabljamo naslednje piškotke:

Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani

Sejni piškotek
Piškotek

Trajanje

Namen

__PHPSESSID (naključni ID)

seja

Delovanje sistema za prikaz vsebin.

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Cludflare Cookie
Piškotek

Trajanje

Namen

__cfduid

5 let

Distribucija vsebin in delovanje požarnega zidu.

Je namenjen storitvam Cloudflare CDN mreže za pohitritev dostopa do strežnika. Več si preberite tukaj.

Piškotki tretjih strani

Google Analytics
Piškotek

Trajanje

Namen

__utma

2 let

Razlikuje uporabnike od sej.

__utmb

30 min

Ugotovi nove obiske.

__utmc

Čas seje

Potreben za združljivost skripte za nazaj.

__utmz

6 mesecev

Nosi informacijo o izvoru prometa.

__utmv

2 leti

Shranjuje splošne podatke o obiskovalcu.

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage
Če želite blokirati le storitve Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Twitter
Piškotek

Trajanje

Namen

Guest_id

2 let

Razlikuje uporabnike

_twitter_sesssejniSeja za twitter
external_referer1 danBeleži vstopni link do strani
tz_offset_secsejniBeleži časovno razliko

Več informacij: https://twitter.com/privacy

Google maps
Piškotek

Trajanje

Namen

NID6 mesecevUporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
PREF2 letiUporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
testcookiesejaUporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
khcookiesejaUporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
SNID6 mesecevUporabljen za prikaz vtičnika Google Maps

Na naši spletni strani uporabljamo storitve Google Maps za prikaz geografskih lokacij. Za več informacij o piškotkih in politiki zasebnosti podjetja Google obiščite:
http://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Youtube
PiškotekTrajanje

Namen

PREF10 letPrikaz video vsebin s portala Youtube.com
VISITOR_INFO1_LIVE240 dniPrikaz video vsebin s portala Youtube.com
use_hitboxsejaPrikaz video vsebin s portala Youtube.com

Na naši spletni strani uporabljamo storitve youtube za prikaz video vsebin. Za več informacij o piškotkih in politiki zasebnosti podjetja Google, ki upravlja s portalom Youtube, obiščite:
http://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Facebook
PiškotekTrajanje

Namen

Reg_fb_gatesejaURL prve obiskane strani.
Reg_fb_refsejaUrl zadnje obiskane strani.
IsdsejaZaščita pred CSRF napadi.
Reg_ext_refsejaIzvor prometa, prva obiskana spletna stran.
wdsejaDimenzije okna.
datr2 letiZaščita pred spamom in zlorabami v Facebook računih.

Omenjeni piškotki se uporabljajo za delovanje vtičnikov omrežja Facebook. Za več informacij o shranjevanju in uporabi pridobljenih informacij preberite https://www.facebook.com/help/cookies

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale. V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.

POMEMBNO! Piškotki so datoteke na vašem računalniku. Da bi odstranili piškotke, preverite zgornje povezave za navodila, kako v vašem brskalniku izbrišete piškotke.

Novice – pogoji in pravila uporabe

OPOZORILO: Ob registraciji se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v spodaj navedenih splošnih pogojih uporabe plačljivih in brezplačnih vsebin/ storitev spletnega mesta Konoplja.net. Z registracijo, prijavo oziroma z uporabo portala se strinjate s splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se s splošnimi pogoji ne strinjate, registracija oziroma prijava ni možna, uporabo spletnega mesta pa vam odsvetujemo.

Izdajatelj splošni pogojev

Izdajatelj teh splošnih pogojev je KONOPLJA NET d.o.o., Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Davčni zavezanec: DA, Davčna številka: SI99206358, Matična številka: 8122172000.

Splošne določbe

Ti splošni pogoji in pravila (v nadaljevanju pogoji) se nanašajo na pogoje uporabe storitev plačljivih in brezplačnih vsebin/ storitev na spletnem mestu Konoplja.net ter predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom ter uporabniki spletnega mesta.

Definicije pojmov

Ponudnik, lastnik, skrbnik spletne platforme Konoplja.net je KONOPLJA NET d.o.o., Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Davčni zavezanec: DA, Davčna številka: SI99206358, Matična številka: 8122172000 (v nadaljevanju ponudnik).

Ponudniki poti so ponudniki spletne povezave, ki jo pri njih najema uporabnik ali ponudnik.

Uporabnik je vsaka oseba, ki obišče spletno mesto Konoplja.net in ga na kakršen koli način uporablja.

Splošni pogoji veljajo in zavezujejo vse vrste uporabnikov, ki uporabljajo spletno mesto.

Uporaba spletnega mesta Konoplja.net

Uporaba spletnega mesta Konoplja.net je pogojena s temi pogoji uporabe, vključno z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo spletnega mesta vsak uporabnik:

 • izrecno soglaša s splošnimi pogoji uporabe;
 • se obvezuje, da bo spletno mesto uporabljal na zakonit način;
 • se obvezuje, da storitev ne bo uporabljal z namenom objavljanja ali propagiranja katerekoli vsebine in/ali oglasa, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in javnim redom ter moralo;
 • odgovarja za poznavanje in spoštovanje veljavnih predpisov Republike Slovenije, ki se nanaša na uporabo spletnega mesta Konoplja.net
 • ne bo objavljal vsebine in/ali oglasov v imenu drugih oseb;
 • storitev ne bo izrabljal v komercialne, nelegalne ali kakršne koli druge namene, kot tiste, ki so določeni v teh pogojih;
 • ne bo distribuiral avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe;
 • ne bo poskušal pridobiti, zbirati in/ali shranjevati osebnih podatkov drugih uporabnikov;
 • ne bo na noben način kopiral, shranjeval ali posredoval celih ali delov vsebine spletnega mesta Konoplja.net
 • ne bo uporabljal računalniških kod, škodljivih programov ali česar koli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitev ali njegovi programski ter strojni opremi, ponudniku poti ter telekomunikacijskim napravam.

Uporabniki lahko spletno mesto uporabljajo tudi z namenom kreiranja vsebine na spletnem mestu Konoplja.net. Uporabniki lahko svoje vsebine za objavo v novicah oddajo preko e-pošte ali preko spletnih obrazcev, ki se nahajajo na spletnem mestu Konoplja.net.

Pogoj za oddajo vsebine in oglasa je v celoti izpolnjen kontaktni obrazec in potrditev teh splošnih pogojev. S potrditvijo splošnih pogojev se uporabnik zavezuje, da je v celoti prebral splošne pogoje, jih v celoti razume in se z njimi strinja in jih sprejema.

Uporabnik se zavezuje, da bo oddana vsebina in/ali oglas v skladu z vsebinsko usmeritvijo spletnega mesta. Ponudnik si pridržuje pravico do izbrisa kateregakoli dela objavljene vsebine ali oglasa brez vnaprejšnjega obvestila, ki ne bo ustrezal vsebinski usmeritvi spletnega mesta.

Uporabnik se zavezuje, da bo za oddano vsebino in/ali oglas v obliki besedila pridobil soglasja za objavo na spletnem mestu Konoplja.net vseh oseb ali podjetij, ki se bodo v tekstu pojavljala z osebnim imenom in priimkom ali imenom podjetja. V primeru, da bo uporabnik pri oddani vsebini in/ali oglasu priložil tudi fotografijo ali video, se uporabnik zavezuje pridobiti soglasja za objavo vseh oseb, ki bodo prepoznavna na priloženi fotografiji ali videu. Prav tako se uporabnik zavezuje pridobiti soglasja za objavo vseh avtorjev priloženih fotografij ali video posnetkov. Prav tako se uporabnik zavezuje za oddano vsebino in/ali oglas pridobiti soglasja za objavo logotipov podjetij, ki bodo priloženi za objavo.

Po oddani vsebini (novica, slika, video, itd.) ponudnik objavi vsebino na spletnem mestu Konoplja.net. Registrirani uporabniki lahko spreminjajo ali brišejo svoje objavljene vsebine. V primeru spremembe ali izbrisa vsebine, mora uporabnik kontaktirati ponudnika na elektronski naslov, ki je objavljen na spletnem mestu Konoplja.net. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe ali izbrisa katerega koli dela objavljene vsebine ali oglasa brez vnaprejšnjega obvestila.

Ponudnik ne preverja avtentičnost oddane vsebine, ne odgovarja za vsebino povezave v oglasu in ne odgovarja za oddano vsebino s strani uporabnika.

Uporabnik se s posredovanjem vsebine vsakokrat strinja, da ponudnik oddano vsebino objavi na socialnih omrežjih ponudnika, drugih spletnih mestih, ki so v lasti ponudnika, razpošiljanju novic (t.i. newsletter) in v kakršnekoli promocije ponudnika, vse brez predhodne dodatne privolitve uporabnika. Ponudnik se zavezuje, da bo pri objavi vsebin uporabnika ustrezno navedel avtorja podane vsebine.

Uporabnik z oddajo vsebin in oglasa izrecno izjavlja, da:

 • uporabnik z objavo svojih vsebin na spletnem mestu Konoplja.net dovoljuje ponudniku javno pridobitev na spletnem mestu Konoplja.net in dovoljuje, da si katerakoli tretja oseba na spletnem mestu Konoplja.net vsebine ogleda in pretoči na svoj računalnik ali začasno ali trajno fiksira. Za morebitno nadaljnjo razpolaganje tretjih oseb z vsebinami in oglasi ponudnik ni odgovoren, niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb in zato napram uporabniku v zvezi z nadaljnjo uporabo ni odgovoren, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja;
 • z objavo vsebine, ki jih objavlja na spletnem mestu Konoplja.net, niso kršene pravice intelektualne lastnine niti osebnostne pravice tretjih;
 • bo storitev uporabljal v skladu z veljavno zakonodajo in javnim redom ter moralo;
 • dovoljuje ponudniku objavo iz posredovanih vsebin na socialnih omrežjih ponudnika, drugih spletnih straneh, ki so v lasti ponudnika, razpošiljanju novic (t.i. newsletter) in v promocijske namene ponudnika.

Tehnični postopek za sklenitev pogodbe

Tehnični postopek za opravljanje nakupa in sklenitev pogodbe na spletnem mestu https://konoplja.net.

Pregled Izdelkov
 • Obiskovalci spletne strani lahko enostavno pregledujejo razpoložljive izdelke.
 • Spletna trgovina zagotavlja pregledno postavitev izdelkov z jasnimi slikami, cenami, in informativnimi opisi.
 • Uporabniki lahko uporabljajo različne kategorije za lažje iskanje želenih izdelkov.
 • Za dodajanje izdelka v košarico, mora uporabnik klikniti na gumb “Dodaj v košarico,” ki je jasno izpostavljen ob vsakem izdelku.
Pregled izdelkov v spletni trgovini
Podrobne informacije o posameznem izdelku

 

Odprt stranski panel za hiter pregled košarice
Košarica
 • Po kliku na gumb “Dodaj v košarico” se odpre stranski panel, ki uporabnika obvesti o uspešnem dodajanju izdelka v košarico.
 • Stranski panel vsebuje tudi gumb “PRIKAŽI KOŠARICO” za podrobnejši pregled in urejanje naročila.
Podroben ogled košarice

Pred nadaljevanjem nakupa uporabniki pregledajo vsebino svoje košarice.

Korak “zaključek nakupa”

Ko uporabnik v košarici klikne na gumb “NADALJUJ NA BLAGAJNO”, se mu odpre stran z vnosnimi polji za vnos svojih podatkov o dostavi in plačilu.

 • Tu se uporabniki slahko tudi registrirajo ali prijavijo v svoj račun;
 • Uporabniki vpišejo ali preverijo podatke za dostavo;
 • Uporabnik izbere način dostave in plačila (po povzetju, po predračunu ali s kartico)
Polja za vpisovanje podatkov za dostavo in plačilo.
Preverjanje podatkov

Preden klikom na gumb “KUPITE SEDAJ”, ima uporabnik možnost preverjanja točnosti podatkov ter izdelkov v njegovem nakupu.

Potrditev naročila

Po kliku na gumb “KUPITE SEDAJ”, uporabnika preusmeri na zahvalno stran, kjer še enkrat pregleda podrobnosti o svojem nakupu in dobi številko potrdila.

Uporabnik po nakupu prejme tudi e-poštno sporočilo, ki velja kot dokazilo o nakupu.

Obdelava naročila

V kolikor uspemo, vas za potrditev naročila pokličemo in ponovno preverimo podatke za dostavo. Vaše naročilo obdelamo in ga pošljemo v najkrajšem možnem času (do 2 delovna dni) preko dostavne službe GLS.

Dostava izdelkov

Uporabnik prejme obvestilo o odpremi in sledenje paketu (če je na voljo). Kurir pokliče pred dostavo.

Dostopnost spletnega mesta

Spletno mesto je praviloma dostopno 24 ur na dan in vse dni v letu. Ponudnik si pridržuje pravico do krajših ustavitev dostopa do spletnega mesta zaradi tehničnih razlogov, vzdrževanja in zamenjave opreme. Zaradi razlogov, povezanih z vzdrževanjem, si ponudnik pridržuje pravico do ustavitev tudi ob morebitnih izpadih v omrežjih ponudnikov poti ali kakršnih koli izpadih, napakah, drugih tehničnih motnjah ali prekinitvah delovanja tretjih strank (električno napajanje, izpad medmrežja, itd.) ter višji sili.

Moderiranje komentarjev

Ponudnik si pridružuje moderiranje komentarjev uporabnikov na spletnem mestu Konoplja.net.

Za vsebino in naslove komentarjev so odgovorni uporabniki sami. Ponudnik bo pomagal pri ugotavljanju identitete avtorjev komentarjev, če bodo to zahtevali pristojni organi.

Moderirani bodo vsi komentarji, ki:

 • bodo zmotili, izzvali, napadali ali žalili druge;
 • so rasistični, seksistični, homofobični, seksualno eksplicitni, žaljivi ali kako drugače sporni;
 • kršijo zakone ali spodbujajo protizakonite dejavnosti;
 • oglašujejo izdelke ali storitve za dobiček ali kakšno drugo korist komentatorja;
 • so napisani na način, iz katerega je jasno, da uporabnik prevzema identiteto nekoga drugega;
 • vključujejo osebne kontaktne podatke, kot so telefonska, poštni ali elektronski naslov, rojstni datum ali emšo;
 • vsebujejo povezave na druge strani, ki niso v skladu z vsebino
 • niso vezani na temo, nakazano v objavi spletnega mesta;
 • opisujejo ali spodbujajo aktivnosti, ki bi lahko ogrozile varnost ali dobrobit drugih;
 • jih uporabniki vidijo kot nezaželene oziroma tako imenovane spam komenarje (ponavljajoči komentarji z eno ali podobno vsebino);
 • niso v skladu z veljavno zakonodajo, javnim redom in moralo.

Zasebnost in varstvo podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo skrbno varoval podatke uporabnikov ter jih uporabljal izključno za potrebe izvajanja storitev. Osebne podatke uporabnikov bo varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik na spletni strani/spletnem mestu uporablja piškotke. Ponudnik si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka ali podobne datoteke. Uporaba piškotkov je pod nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Nikakor pa ne pride do identifikacije ali zbiranja osebnih podatkov o osebah, ki se skrivajo za temi podatki ali osebah, ki uporabljajo terminalsko opremo. Teh podatkov tudi ni mogoče povezati z drugimi osebnimi podatki, ki so jih posamezni uporabniki tudi dali na razpolago. Uporabnik se zaveda, da je ponudnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Kršenje pogojev

Ponudnik si pridružuje pravico, da uporabnikom, ki kršijo splošne pogoje ali delujejo v nasprotju z njimi, onemogoči dostop do vsebin na spletnem mestu Konoplja.net

Če uporabnik s svojim ravnanjem povzroči ponudniku kakršno koli škodo, zanjo v celoti moralno, materialno ter kazensko odgovarja.

Uporabniki lahko morebitne kršitve sporočijo na elektronski naslov ponudnika info@konoplja.net.

Spremembe

Ponudnik lahko obstoječe splošne pogoje spremeni brez predhodnega obvestila. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno preverjal, ali so se pogoji uporabe spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletnega mesta Konoplja.net. Sicer pa z vstopom na spletno mesto potrjuje, da se z morebitnimi spremembami in dopolnitvami strinja.

Spletna trgovina

Spletno trgovino na Konoplja.net upravlja eno izmed najbolj priznanih spletnih trgovin s konopljinimi izdelki v Sloveniji, katere lastnik in upravljalec je podjetje KONOPLJA.NET d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik/prodajalec/trgovec), Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Davčni zavezanec: DA, Davčna številka: SI99206358, Matična številka: 8122172000.

Z nakupom enega ali več izdelkov, ki so objavljeni v spletni trgovini Konoplja.net sklenete kupoprodajno podgodbo s podjetem KONOPLJA.NET d.o.o..

Splošni pogoji spletne trgovine Konoplja.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Jezik sklenitve pogodbe

Sklenitev pogodbe na spletni strani je omejena izključno na slovenščino. Za zagotovitev jasnosti in enostavnosti komunikacije med strankami je izbrana slovenščina kot uradni jezik za vse pravne zadeve, vključno s sklepanjem pogodb. S to odločitvijo želimo zagotoviti, da so pogoji in določila vsem uporabnikom razumljivi in nedvoumni.

V kolikor imate kakršnekoli posebne potrebe ali zahteve glede jezika, se priporoča, da pred sklenitvijo pogodbe stopite v stik z našo podporo. Kljub temu pa je treba poudariti, da je končna pogodba, sklenjena na tej spletni strani, veljavna le v slovenščini. Drugi jeziki niso na voljo za uradne pravne dokumente in sporazume.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, če že vsebujejo davek in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine Konoplja.net ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Cene so predstavljene kot Cena (ednina) in Akcijska cena, ki velja za artikle, ki so v akcijski ponudbi. Tako cena kot akcijska cena veljata za nakup preko spleta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo z gotovino (pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo),
 • Z bančnim nakazilom (po zaključku naročila nam plačilo nakažete preko svoje eBanke ali položnice).

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna na zahtevo.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom KONOPLJA NET d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko potrošnik odda naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu “naročilo potrjeno”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima 14 dni časa, da sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navajati razloga. Blago mora potrošnik prodajalcu vrniti na svoje stroške. Prav tako se šteje za odstop od pogodbe, če potrošnik vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (14 dni) brez posebnega sporočila o odstopu. O odstopu od pogodbe nas lahko obvestite preko elektronske pošte info@konoplja.net ali preko telefona: 070 709 572.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo na tej povezavi.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prejšnjega člena pri teh pogodbah:

 • za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat (npr. pri nakupu izdelkov za vsakodnevno uporabo ali oralno uporabo in v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana);
 • prav tako odstop od pogodbe ni mogoč za izdelke, katerim je bil odstranjen varnostni pečat in / ali nakazujejo uporabo izdelka
 • blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti.

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

Naslov za vračilo blaga je naveden na obrazcu za vračilo blaga, ki ga morate priložiti k pošiljki. Trgovec vrne kupcu kupnino za vrnjeno blago v roku 14-ih dni od prejema vrnjenega blaga.

Reklamacije, reševanje sporov 

Vsako reklamacijo ali pritožbo bomo poskušali rešiti kar najhitreje in predvsem v korist kupca. Reklamacije na kupljeno blago se upoštevajo v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za skladnost blaga.

Blago je skladno kadar:

 • ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter ima funkcionalnost, združljivost, interoperabilnost in druge lastnosti, kot je zahtevano v prodajni pogodbi;
 • je primerno za poseben namen, za katerega ga kupec potrebuje in s katerim je kupec seznanil ponudnika najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, ponudnik pa je s tem soglašal;
 • je dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je določeno v prodajni pogodbi;
 • ustreza namenom, za katere se običajno uporablja blago iste vrste;
 • je take kakovosti in ustreza opisu vzorca ali modela, ki ju je ponudnik dal na razpolago kupcu pred sklenitvijo prodajne pogodbe;
 • je dobavljeno skupaj s takimi dodatki, vključno z embalažo, navodili za namestitev ali drugimi navodili, za katere lahko kupec razumno pričakuje, da jih bo prejel,
 • je take količine ter ima značilnosti in druge lastnosti, vključno v zvezi s trajnostjo, funkcionalnostjo, združljivostjo in varnostjo, kot je običajno za blago iste vrste in ki jih kupec lahko razumno
 • pričakuje glede na naravo blaga in ob upoštevanju kakršne koli javne izjave, podane pri oglaševanju ali označevanju s strani ali v imenu ponudnika ali drugih oseb v predhodnih členih pogodbene verige, vključno s proizvajalcem, razen če ponudnik dokaže, da:
  • za javno izjavo ni vedel in od njega ni mogoče razumno pričakovati, da bi zanjo vedel,
  • je bila javna izjava do sklenitve prodajne pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot je bila podana, ali javna izjava ni mogla vplivati na odločitev za nakup blaga.
  • V primeru blaga z digitalnimi elementi je ponudnik odgovoren za skladnost blaga v skladu z določili 74. člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) in določili od 109. člena do 115. člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

Neskladnost blaga velja:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova neskladnosti, če o neskladnosti obvesti ponudnika v 14 dneh od dneva, ko je bila neskladnost ugotovljena.

Kupec v obvestilu o neskladnosti natančno opiše neskladnost.

Kupec mora ponudniku omogočiti, da blago, za katerega kupec zatrjuje, da je neskladno, pregleda.

V primeru neskladnosti blaga je kupec, ki je o neskladnosti blaga obvestil ponudnika, upravičen, da pod pogoji in v vrstnem redu, kot izhaja iz Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1):

 • zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga;
 • zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Kupec ne more odstopiti od prodajne pogodbe, če je neskladnost zgolj neznatna.

Pravice iz tega člena pripadajo le kupcem, ki se po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) štejejo za potrošnike.

Obrazec za vračilo artikla za uveljavljanje neskladnosti blaga se nahaja na tej povezavi.

Trgovec si pridržuje pravico do zavrnitve pošiljk z odkupnino.

Pisne reklamacije in pritožbe lahko naslavljate na naš elektronski naslov info@konoplja.netali pa se na nas obrnete neposredno na telefonsko številko: 070 709 572.

V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri kurirski službi Pošte Slovenije. Skupaj s Pošto Slovenije oziroma trenutnim ponudnikom kurirskih storitev bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

V primeru reklamacije lahko kupec v skladu z zakonskimi omejitvami zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

Garancija

Prodajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.

Prodajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45-ih dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom, če je to možno.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec pa z vračilom nima stroškov.

Pomembno!

 • Ko vračate artikel v reklamacijo ali garancijo prodajalcu, morate priložiti obrazec za vračanje blaga, ki je v vsakem paketu spletne trgovine Konoplja.net, ter kopijo računa.
 • Naslov za vračilo blaga prodajalcu je KONOPLJA NET d.o.o., Brnčičeva ulica 13, 1231 Ljubljana – Črnuče.
 • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo).
 • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Če se vam porajajo dodatna vprašanja, vas vabimo, da nas pokličete na 070709572 ali nam pišete na info@konoplja.net.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje sporov

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca IRPS (Institucionalnega reševanja potrošniških sporov) kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov.

Enotna vstopna točka za potrošnike, ustanovljena na podlagi Uredbe 524/2013/EU za reševanje sporov, ki izvirajo iz spletne prodaje ali spletnih storitev med potrošnikom s prebivališčem in ponudnikom s sedežem v Evropski uniji: https://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Zakonska podlaga prodaje konopjlinih semen

Kaljenje konopljinih semen je v Sloveniji nezakonito. Konoplja.net svojih strank ne spodbuja, da ravnajo v nasprotju z zakonodajo. Prav tako kupcem svetujemo, da ne kršijo zakona.

Konopljina semena se prodajajo z izrecnim razumevanjem, da seme ne bo vzklilo oz. se z njimi ne bo gojilo konoplje. Če podjetje Konoplja.net meni, da stranka namerava kršiti zakon s semeni prodanimi na tej spletni strani, bomo prodajo zavrnili.

Konoplja.net ne opravičuje uporabe nobenih nezakonitih ali nadzorovanih snovi in ​​ne prevzema odgovornosti za uporabo izdelkov, ki so prikazani na tej spletni strani. Vse informacije, ki so prikazane na spletni strani Konoplja.net, so vključene v izobraževalne, zgodovinske in znanstvene namene.

Konopljina semena se prodajajo kot spominek in kot sredstvo za ohranjanje genetike konoplje. Informacije, ki so predstavljene na spletnem mestu Konoplja.net in na embalaži izdelka, so informativne narave in na voljo kupcem iz držav, ki zakonito dovoljujejo gojenje semen konoplje.

Spletna trgovina Konoplja.net na noben način ni odgovorna za terjatve, dejanja, pravne in/ali sodne takse, ki so bile vložene zoper osebe v zvezi z uporabo izdelkov, naročenih s te spletne strani, kataloga, pogovora v živo ali drugih medijev.

Zadnja posodobitev: 28.01.2024

WordPress piškotki

ImeNamenPreneha
wordpress_[hash]Za shranjevanje vpisnih podatkov.Ko se konča seja brskanja.
wordpress_logged_in_[hash]Za navajanje kdaj ste prijavljeni, in kdo ste. Za uporabo v trgovini.Ko se konča seja brskanja.
wp-settings-[time]-[UID]Za prilagajanje uporabniškega vmesnika.Ko se konča seja brskanja.
skip_cacheZa nadzor predpomnilnika.Ena ura.
comment_authorUporabljeno, ko nekdo komentira v trgovini.Šest mesecev.
wp-postpassProti zlorabi.En dan.
wordpress_no_cachePreprečuje shranjevanje v predpomnilnik.Nedefinirano.

WooCommerce piškotki

ImeNamenPreneha
woocommerce_cart_hashVsebuje informacije o vsebini kožarice.Dva dni.
woocommerce_items_in_cartVsebuje informacije o vsebini kožarice.Dva dni.
wp_woocommerce_session_Vsebuje unikatno kodo za vsakega kupca, da se ga lahko najde v bazi.Osem ur.

WooCart Cookies

ImeNamenPreneha
x_request_idPomaga nam šteti številko obiskovalcev.Ena ura.
store_noticeUreja prikazovanje obvestila na vrhu spletne trgovine.Nedefinirano.
Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun