Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

HollyWeed

Prebivalci Los Angelesa so na novega leta dan lahko videli igrivo sporočilo HollyWeed, medtem ko so se vračali iz novoletnih zabav. Neznani aktivist si je v ZDA omislil prav posebno potegavščino, ki v sebi skriva globje sporočilo.

Okoli 2. ure zjutraj je namreč spremenil napis, ki se nahaja na gori Lee v Los Angelesu in tako je iz Hollywood-a nastal HollyWeed. Sporočilo se bržkone nanaša na novi zakon, ki bo v Kaliforniji omogočal uporabo konoplje v rekreativne namene. Napisa pa kar nekaj časa oblasti niso mogle popraviti, saj na prvi dan v letu 2017 večina podjetij ni opravljala svojih storitev.

Naj opomnimo, da to ni prvi takšen poskus – podobna metamorfoza napisa se je zgodila že 1. januarja 1976 ko je Danny Finegood modificiral napis v zagovor bolj sproščenim zakonom, kar se tiče uporabe konoplje. Tokratnemu šaljivcu je potegavščina uspela s pomočjo okrasnih zaves kot lahko vidite na prvi fotografiji, če si pogledate pobližje. Neznanca še vedno iščejo. Znameniti napis je sicer pod varnostnim alarmom, a le na nekaterih delih, tako da je očitno, da je bilo pred samim dejanjem nekaj predpriprav in raziskovanja nedvomno vključenega.

Je to vandalizem ali aktivizem? Naj vsak presodi sam. Spodaj si lahko ogledate video, kako so po nekaj urah napis zopet popravili nazaj v prvotno stanje.

Mnogi Twitteraši so bili nad videnim zelo zadovoljni. Za nekatere pa je to celo znak, da bo 2017 odlično leto. Spodaj navajamo nekaj tweetov.

— Amanda Busick (@AmandaBusick) January 1, 2017

1976 vs 2017 WHO WORE IT BETTER? #hollyweed pic.twitter.com/hiIQbEundI — Keegan Allen (@KeeganAllen) January 1, 2017

2017 deadass started off with the hollywood sign being changed into ‘hollyweed’. something tells me this year boutta be good pic.twitter.com/OqSGkySiCK

— anna (@nutellaANDpizza) January 1, 2017

 

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun