Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Kanadska univerza v naslednjem letu odpira tečaj gojenja konoplje

Kaj nebi bilo super, da bi se lahko v Sloveniji v sklopu univerze prijavili na tečaj gojenja konoplje? Kdo je za? V tujini bo to kmalu mogoče!

Študentje se bodo lahko izobraževali

Študentje na univerzi New Brunswick se bodo usposabljali za delo v lokalnih podjetjih, ki proizvajajo konopljo. Univerza v kanadski pokrajini namerava ustvariti program o gojenju konoplje, da se bodo študentje lahko usposabljali za delo v lokalnih podjetjih, ki uporabljajo to rastlino v proizvodnji. »Francosko-jezična fakulteta Communautaire du Nouveau-Brunswick bo tečaj uvedla naslednje leto,« pravi Michael Doucet, izvršni direktor nadaljevalne izobrazbe in prilagojenega učenja. Kanadski premier Justin Trudeau je lani izvajal kampanijo z obljubo, da bo rekreacijska marihuana legalizirana in vlada je izjavila, da bo legalizacija izvršena do pomladi 2017.

Medicinska marihuana v Kanadi že legalna

Medicinska marihuana je v Kanadi že legalna in podjetja v tem relativno majhnem sektorju se že pripravljajo na razširitev trga z rekreacijsko marihuano. V avgustu je vlada New Brunswicka, kjer ima univerza kar pet kampusov, izjavila, da je investirala 3.03 milijone ameriških dolarjev v podjetje, ki proizvaja medicinsko marihuano in bo prebivalcem ponudilo okrog 208 delovnih mest v regiji. To bo zagotovo dvignilo standard in vsakdan tamkajšnjih prebivalcev.

Doucet pravi, da univerza še vedno ureja natančne detajle programa, ki vključujejo število udeležencev ter dolžino in pogostost predavanj. »To ni modna muha,« pravi. »Iščemo resnično sposobne delavce, ki so potrebni v naši industriji, in ne želimo kar tako na veliko usposabljati študentov.« Fakultete v Kanadi se razlikujejo od drugih univerz in podelijo večinoma diplome namesto magisterijev. Doucet pravi, da se univerza še ni popolnoma odločila, ali bo ta tečaj poln diplomski program ali ne.

New Brunswick, s populacijo okrog 750.000 ljudi, je do sedaj trpel pod težo slabe ekonomije, migracija proti zahodu pa je povzročila beg možganov in krčenje populacije. Je mogoče, da bo konoplja povrnila upanje ljudem, da ostanejo doma in odpirala nova delovna mesta?

Verjameš da bi se kaj takega lahko zgodilo tudi v Sloveniji! Javi v komentar!

Prevedla: Lucija Peternel
Vir: The Guardian

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun