Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Konopljin čaj – darilo narave

Konopljin čaj je pravo malo darilo narave, saj ima veliko pozitivnih učinkov na človeka. Prvi zapisi uporabe konoplje v obliki čaja segajo po nekaterih podatkih že 4000 let pred naše štetje. Na območju današnje Kitajske so našli sledove konopljinih vlaken in semen iz tistega obdobja. Kitajci so si iz konoplje izdelovali oblačila ter uživali semena, čaj pa so začeli uporabljati za boljše počutje in lajšanje določenih bolezenskih stanj.


[woonder_product id=”1281″]

Čisti konopljin čaj ima močan okus po zelenju, malo grenak, vendar zelo osvežilen. Je svetlo ali temno zelene barve, pripravimo ga iz listov industrijske konoplje ali iz mladih cvetnih vršičkov, preden se razvijejo semena. Čaj iz konopljinih listov nabiramo na vrhuncu vegetacijske dobe rastline, torej v času cvetenja. Če želimo največjo kvaliteto čaja, nabiramo le vršičke konoplje. Te posušimo na toplem, zračnem prostoru, v senci, da se vsa hranila ohranijo v listih.

Čaj pripravljamo z namakanjem zdrobljenih posušenih listov ali celotnih zeli v vroči vodi. Tako pripravljenim čajem, kjer uporabimo del rastline ali celotno zel, pravimo zeliščni čaji. Zaradi tega čaj iz listov industrijske konoplje in njenih vršičkov uvrščamo med zeliščne čaje, četudi imajo podoben fenolni profil kot zeleni čaj. Liste in vršičke industrijske konoplje namreč nabiramo ročno v času cvetenja, tako kot zeleni čaj. Lahko ga pijemo večkrat na dan, saj nima stranskih učinkov. Prav tako lahko pri pripravi čaja konopljine liste in vršičke mešamo z drugimi zelišči, kot so melisa, materina dušica in bezeg, ali posušenim sadjem, odvisno od našega trenutnega navdiha. Prav tako lahko posušene liste dodamo sadju in zelenjavi v tako imenovanih mešančkih oz. smoothijih.

Kanabinoidi, ki so prisotni v konoplji, niso topni v vodi, če pri pripravi čaja uporabimo tudi nekaj mleka, ki vsebuje maščobe, pa lahko v čaju pričakujemo tudi nekaj ne-psihoaktivnih kanabinoidov, kot so CBD in CBN, vendar v zelo nizki koncentraciji. Več o učinkih konopljinega čaja preberite na TEJ POVEZAVI.

[woonder_product id=”1281″]

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun