Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Konopljina semena – uporaba v prehrani

Junijski Shod za konopljo je postregel s številnimi zanimivimi predavanji, dogodki in informacijami, med drugim tudi o vedno bolj priljubljeni in razširjeni konoplji v prehrani. Izpostavljena so bila konopljina semena.

Konopljin kolač je dober zaradi konopljinih semen

Rok Svetek iz podjetja Good Green, ki je v Parku Zvezda pripravljalo odličen konopljin kolač, nam je v pogovoru za konoplja.net osvetlil bistveno temo in sestavino: konopljina semena.

Konopljo za predelavo v prehranske izdelke je v Sloveniji težko dobiti. Zelo je potrebno paziti, od kod pridejo semena in kako so pridelana. Konoplja potegne pesticide in strupe iz zemlje in prva tri leta sploh ni za uživanje, saj je najprej potrebno prečistiti zemljo. Nekateri proizvajalci še ne znajo in zato mečejo slabo luč na vse nas, saj na primer ne znajo pravilno sušiti semen, ki tako postane to žarko. A znanje se počasi širi,« je pojasnil Svetek.

Konopljo za svoje izdelke pridelujejo sami v sodelovanju s kooperanti in pridelek neprestano kontrolirajo. Semena shranjujejo v posebnem Miron steklu, za vse izdelke pa pridobijo Bureau Veritas certifikat. Podjetje se je usmerilo izključno v izvoz, najbolj pa so prisotni na belgijskem, nizozemskem in nemškem trgu.

Kakšne prednosti in pozitivne učinke za človeško telo odpirajo konopljina semena v prehrani in zakaj vse jih je mogoče uporabljati, prisluhnite v spodnjem video intervjuju.

 

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun