Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Konopljine baterije

Pozabite laboratorijsko ustvarjene materiale kot je grafen – vstopnica za energijo prihodnosti bi lahko bila dobra stara konoplja in konopljine baterije. Znanstveniki so dokazali, da je mogoče ustvariti zelo učinkovite ogljikove elektrode s preprostim segrevanjem konopljinih vlaken v dvostopenjskem procesu.

Končna spojina ima prav toliko energije kot grafen, s tem da je izdelava veliko cenejša. Konec koncev pri tem uporabljamo samo biološke ostanke. Poleg tega je tudi veliko bolj odporna na temperaturne ekstreme, preživi lahko vse od ledenih temperatur do vročih temperatur nad 90°C. In če se sprašujete – to je industrijska konoplja, ne »trava,« torej ni skrbi, da bi bili zadeti samo od uporabe baterije.

Zlahka vidimo potencialno moč te ideje. Grafen že testirajo za navadne baterije in super baterije, ki se napolnijo skoraj takoj in se ne iztrošijo; izvedljivo je, da bi imeli avtomobili in mobilni telefoni v prihodnosti poceni energijske banke, osnovane na konoplji, ki se napolnijo v sekundah. Ta tehnologija bi lahko bila uporabna kot zamenjava za grafen tudi v drugih področjih, na primer sončnih celicah in zaslonih na dotik. To ni le dokaz koncepta – manjše podjetje v Kanadi že dela na ustvarjanju konopljinih elektrod, proizvodnja ZDA pa je čimbolj realistična ob dejstvu, da se proizvodnja legalne konoplje širi. Če gre vse po načrtih, boste mogoče kmalu imeli mobilnik, ki ga napaja ista rastlina, iz katere je ustvarjena vaša torba.

Vir: Engadget

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun