Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Pridelovalci industrijske konoplje za večjo vsebnost THC

Evropska regulativa, ki v industrijski konoplji dovoljuje le 0,2 odstotka tetrahidrokanabinola (THC), je ovira za razvoj največjega gospodarskega potenciala, zato se evropska združenja za konopljo zavzemajo za njeno zvišanje, pravijo na kongresu konoplje, ki poteka vse dni sejma Agra v Gornji Radgoni.

V Svetovni kongres konoplje Slovenija 2016 je prek družbenih omrežij skupaj vključenih več kot 30 držav, tako da so s kongresom povezali vse celine in najnovejše znanje o industrijski konoplji. Kot je povedala direktorica kongresa Majda Robić, s kongresom izobražujejo vse zainteresirane o konoplji tako lokalno kot globalno na najvišji mogoči ravni.

Povezali so se tudi z največjimi vplivnimi gospodarskimi družbami in vsemi združenji za industrijsko konopljo od Indije in Avstralije do ZDA, kakovostno znanje pa so prenesli tudi v Slovenijo. Robićeva je prepričana, da konoplja ta hip predstavlja največje možnosti za gospodarski razvoj, saj je njena uporabnost izjemno velika, tudi v Sloveniji pa se zavzemajo za zvišanje dovoljene vsebnosti THC.

Temu pritrjuje tudi predstavnik Evropskega združenja za industrijsko konopljo Daniel Kruse. “Eden največjih izzivov pri pridelavi je prav omejena evropska regulativa, saj potrebujemo urejeno in enotno regulativo. To pomeni, da moramo dovoljeno vsebnost THC vrniti na 0,3 odstotka, zdajšnja meja 0,2 odstotka je namreč zelo nizka. V EU želimo enotno politiko in zdaj lobiramo v Bruslju, da bi to dosegli. Pred 15 leti je bila meja 0,3 odstotka. Kanada na primer že ima tako regulativo, ta je sprejemljiva globalno, zato bi se ji morali približali ne le zaradi ekonomskih izzivov, pač pa tudi zaradi globalnega trženja, saj na primer nakup prek spleta ob neenotnih merilih ni mogoč,” še pravi Kruse.

Vir: Siol.net

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun