Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Sodišče verjelo dedku iz Pakoštana: Marihuano gojil za zdravljenje putike

77-letni Tomislav Rosan, upokojenec iz Pakoštana, je pred zadarskim sodiščem uspel dokazati, da je z marihuano dolga leta zdravil putiko, astmo in visok krvni tlak. Kot je povedal pred sodiščem, je le pomagal ljudem. Marihuane nikoli ni prodajal. Sodišče ga je obtožb zaradi nezakonite proizvodnje in prodaje prepovedanih drog oprostilo. Hrvaško tožilstvo je trdilo, da upokojenec iz Pakoštana laže, ko je trdil, da je marihuano skupaj z drugimi zdravilnimi rastlinami pripravljal kot čaj in ga uporabljal za obloge.

Sodnik iz Zadra je zaključil, da ni nobenih konkretnih dokazov, da je 77-letnik marihuano gojil za nadaljno prodajo. V rokah policistov se je znašel leta 2012, ko so v njegovi hiši našli 20 stebel indijske konoplje in 72,5 grama marihuane.

Sem le pomagal ljudem. Marihuane nikoli nisem prodajal, ker mi zadostuje pet kun dnevno za življenje. Imam kokoši in vrt, kjer dobim vse potrebno. Z marihuano sem pozdravil putiko, astmo in visok krvni tlak. Marihuana je resnično čudežna rastlina. Pomagal sem veliko ljudem. Ne vem, zakaj bi bil lahko nekdo za to obsojen,”

je po izreku oprostilne sodbe povedal Tomislav. Rastlino je vzgajal v kontroliranem okolju v kleti in na strehi svoje hiše, kjer so policisti letos odkrili še 460 stebel marihuane večjih od dva metra. Plantažo je oskrboval s pravilno svetlobo in prezračevanjem. Urejeno je imel gretje in merjenje temperature ter vlage, imel pa je tudi digitalni merilec kislosti tal.

Vir: regionalnaobala.si

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun