Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Zeleno silvestrovo: konopljin liker in koktejli s konopljo

Bliža se silvestrski večer in poleg uveljavljenih načinov uživanja konoplje ter že dobro poznanih bolj in manj eksotičnih koktajlov, velja oboje skupaj tudi združiti. Z nekaj kreativne žilice in dovolj materiala se lahko tudi sami lotite izdelati svoj konopljin liker. Sicer pa je tudi v Sloveniji nekaj ponudnikov okusnih, doma pridelanih zelenih napitkov, ki jih lahko uporabite za okusne koktejl mešanice.

Zeleni zmaj

Pri ameriških kolegih smo našli zanimiv recept za lastno sladkobno zeleno poživitev, imenovano Green Dragon ali Zeleni zmaj. Okusna alternativa kajenju, ki ohranja esencialne kanabinoide, tudi CBD in THC, je cenovno dostopna in lahka za doziranje, pišejo. Obljubljajo konopljin liker, ki bo v vas zbujal kombinacijo evforije in zadetosti, učinki pa se lahko začnejo razvijati šele po uri ali več. Recept, pri katerem vsekakor svetujemo dobro mero previdnosti in treznosti, najdete na:

https://www.merryjane.com/health/how-to-make-cannabis-infused-liquor-green-dragon

Kanabis vodka

Spletni portal Vice dodaja, da je »zeleni zmaj« le visokoleteča beseda za segrevanje marihuane in alkohola na nizke temperature, da pride do ekstrakcije. Dušikov oksid pri tem procesu THC izloča v alkohol in tako dobimo konopljino vodko. Za eno tretjino steklenice vodke, oziroma za 250 mililitrov njihov točaj priporoča dober gram konoplje. »Prosimo, uživajte odgovorno. Začudeni boste, koliko okusa se prenese in kako vzame ostrino alkoholu,« zaključujejo in želijo lepe praznike. Recept za pripravo konopljine vodke najdete na:

https://munchies.vice.com/en/recipes/how-to-infuse-alcohol-with-marijuana

Konopljini koktelji

Zadnji hit v ZDA, predvsem v zveznih državah, kjer je konoplja že legalna, so konopljini koktejli. Ne gre za preprosto mešanje konoplje z vinom, ampak tudi za ure dolge eksperimente in procese, pri katerih je ključna mešanica okusov, ki najbolje poudari okus konopljinih vršičkov. Nastajajo tudi že brezalkoholni koktejli, ki škodljivi alkohol nadomeščajo z zdravimi kanabinoidi in se ga boste tako lahko brez slabe vesti nacedili. Kolegi pri Herb.co so se potrudili in pripravili seznam petih okusnih koktejlov: bud rum, kanabis vodka, konopljin koktejl, malibu mule in kanabis vrč. Ker smo tudi sami večji pristaši kanabisa kot alkohola, bomo na kratko predstavili brezalkoholni koktelj. Kot je običajno, je potrebno pred postopkom zapeči konopljo na kakšnih 80 stopinjah Celzija, da se začno izločati kanabinoidi. Za tri kozarce sirupa potrebujete tri skodelice vode, tri skodelice sladkorja, dve žlici rastlinskega glicerina in dva grama konoplje. Ko voda zavre, vanjo stresite fino narezano konopljo, dodajte sladkor in mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. Pokrijte lonec in pustite vreti 20 minut. Zmanjšajte temperaturo na srednji ogenj in dodajte glicerin. Pustite ga še kakšnih pet minut in ga vsako minuto dobro premešajte. Odstavite in pustite, da se ohladi.

Več na: http://herb.co/2015/11/10/5-amazing-cannabis-cocktails-to-knock-your-socks-off/

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun