Zakaj gojiti industrijsko konopljo?

Objavljeno , Konoplja Net
Zakaj gojiti industrijsko konopljo?

GLAVNE LASTNOSTI KONOPLJE

Industrijska konoplja je naraven, popolnoma razgradljiv material, ki je najbolj zanesljiv, obnovljiv vir energije in proizvodov. Ima najmočnejša in najbolj trpežna vlakna med vsemi rastlinami na svetu in je vsestransko uporabna. Razlogov zakaj gojiti industrijsko konopljo pa je še mnogo več.

Industrijska konoplja je v uporabi že vso zgodovino človeka, na katerega je imela neizmerno veliko pozitivnih učinkov. Pripomogla je k razvoju nešteto izdelkov, ki so še danes v vsakodnevni uporabi. »Trend« upadanja uporabe industrijske konoplje, se je začel z pojavom druge surovine, nafte ter pritiskov različnih industrij, katerim industrijska konoplja pomeni alternativno izbiro njihovim tržnim izdelkom.

Industrijsko konopljo lahko goji vsak državljan republike Slovenije, ki ima izpolnjene pogoje v pravilniku o pogojih za pridobitev dovoljenja, gojenja konoplje. Gojenje Industrijske konoplje pomeni trajnostni razvoj!

KAKO GOJITI INDUSTRIJSKO KONOPLJO

Industrijska konoplja je rastlina, ki odlično uspeva, v vseh podnebnih pasovih, ima dober doprinos na hektar zemlje ter je nezahtevna za gojenje. Je odporna na parazite in vremenske spremembe, za njeno gojenje pa ne potrebujemo herbicidov in pesticidov! Odlično uspeva tudi v sušnem obdobju. Ima dolg, koreninski sistem ki, filtrira in neguje tla, zaradi česar je odlična za kolobarjenje. Dokazano je, da zemljo čisti težkih kovin, radioaktivnih snovi in fitofarmacevtskih sredstev, ki so se znašli v njej in kar je verjetno pri gojenju industrijske konoplje najpomembnejše, je CO2 nevtralna in 100% biorazgradljiva surovina.

KAKŠNE SPREMEMBE LAHKO DOPRINESE GOJENJE KONOPLJE

Gojenje konoplje pomeni prihodnost. Uporablja se lahko v vseh panogah! Je surovina, ki jo lahko proizvajamo sami v Sloveniji. Predelujemo in izdelujemo lahko končne izdelke, pripravljene za domačo in tujo uporabo, zaradi česar bi lahko postali v veliki meri samozadostni in neodvisni! Razlog zakaj gojiti industrijsko konopljo je konkurenca surovinam, ki imajo uničujoče posledice za naš planet, je korak naprej, za zdravo okolje in trajnostni razvoj, ki bo prineslo nova delovna mesta in pripomoglo k čistejšem okolju in kvaliteti življenja vsem.

Vir: Portal-Konoplja.si
Starejša novica Novejša novica

Zadnje zelene novice

Priporočamo