Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Zakaj gojiti industrijsko konopljo?

Gojenje industijske konoplje

Glavne lastnosti konoplje

Industrijska konoplja je naraven, popolnoma razgradljiv material, ki je najbolj zanesljiv, obnovljiv vir energije in proizvodov. Ima najmočnejša in najbolj trpežna vlakna med vsemi rastlinami na svetu in je vsestransko uporabna. Razlogov za gojenje industrijske konoplje pa je še mnogo več.

Industrijska konoplja je v uporabi že vso poznano zgodovino človeštva, na katerega je imela neizmerno veliko pozitivnih učinkov. Pripomogla je k razvoju nešteto izdelkov, ki so še danes v vsakodnevni uporabi. »Trend« upadanja uporabe industrijske konoplje, se je začel z pojavom druge surovine – nafte ter pritiskov različnih industrij, katerim industrijska konoplja pomeni alternativno izbiro njihovim tržnim izdelkom.

Industrijsko konopljo lahko goji vsak državljan Republike Slovenije, ki ima izpolnjene pogoje v pravilniku o pogojih za pridobitev dovoljenja, gojenja konoplje. Gojenje industrijske konoplje pomeni trajnostni razvoj!

Kako gojiti industrijsko konopljo

Industrijska konoplja je rastlina, ki odlično uspeva, v vseh podnebnih pasovih, ima dober doprinos na hektar zemlje ter je nezahtevna za gojenje. Je odporna na parazite in vremenske spremembe, za njeno gojenje pa ne potrebujemo herbicidov in pesticidov! Odlično uspeva tudi v sušnem obdobju. Ima dolg, koreninski sistem, ki filtrira in neguje tla, zaradi česar je odlična za kolobarjenje. Dokazano je, da zemljo očisti težkih kovin, radioaktivnih snovi in fitofarmacevtskih sredstev, ki so se znašli v njej. Kar je pri gojenju industrijske konoplje verjetno najpomembnejše, je, da je CO2 nevtralna in 100% biorazgradljiva surovina.

Kakšne spremembe lahko prinese gojenje konoplje

Gojenje konoplje pomeni prihodnost. Uporablja se lahko skoraj v vseh panogah! Je surovina, ki jo lahko proizvajamo sami v Sloveniji. Predelujemo in izdelujemo lahko končne izdelke, pripravljene za domačo in tujo uporabo. Zaradi tega bi lahko postali v veliki meri samozadostni in neodvisni! Razlog zakaj gojiti industrijsko konopljo je konkurenca surovinam, ki imajo uničujoče posledice za naš planet. Je korak naprej za zdravo okolje in trajnostni razvoj, ki bo prinese nova delovna mesta in hkrati pripomore k čistejšem okolju in kvaliteti življenja vsem.

Vir: Portal-Konoplja.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun