Košarica
0.00 €

Adam Silver: v NBA legalizaciji konoplje ne nasprotujemo!

Adam Silver, predstavnik elitne Severno ameriške košarkaške lige NBA pravi, da ne nasprotujejo legalizaciji medicinske konoplje v kolikor bo znanost potrdila njene učinke in vplive. Meni, da bi morala biti potemtakem konoplja obravnavana tako kot druga zdravila.

Pri NFL (Severno ameriška liga ameriškega nogometa) prav tako razmišljajo o tem, da bi nogometašem dovoljevali uporabo medicinske konoplje kot protibolečinsko sredstvo.

Pri NBA so izdali Silverjev komentar na to temo:

Vprašanje: Pri NFL namigujejo na dejstvo, da bi lahko nogometaši inhalirali oz. kadili konopljo. Ali glede na liberalno usmerjenost, ki jo imate pri NBA, menite, da bi lahko v prihodnosti prišlo do legalizacije konoplje v medicinske namene tudi pri NBA?

SILVER: ”Rekel bi, da je to nekaj, kar tudi pri NBA zelo pozorno spremljamo. Osebno me zelo zanima znanost o medicinski konoplji. Moje osebno mnenje je, da bi morali konopljo obravnavati na podoben način kot nekatera druga protibolečinska zdravila. To je nekaj, o čemer moramo posvetovati tudi z asociacijo igralcev, seveda pa mora tudi znanost potrditi, da je lahko konoplja učinkovita in zdrava rešitev. V tem primeru bomo pri NBA seveda povsem odprti kar se tega tiče. Upamo, da v našem športu bolečine ne bodo tako pogosto prisotne kot morda pri katerem drugem športu, zato bi bila potreba po uporabi konoplje minimalna.”

Komentarji
Novice
Nazaj
Listi konoplje rumenijo – Zakaj in kako?
Naprej
DOHODNINA – Donacija, ki vas nič ne stane