Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Adam Silver: v NBA legalizaciji konoplje ne nasprotujemo!

NBA legalizaciji konoplje ne nasprotuje.

Adam Silver, predstavnik elitne Severno ameriške košarkaške lige NBA pravi, da ne nasprotujejo legalizaciji medicinske konoplje v kolikor bo znanost potrdila njene učinke in vplive. Meni, da bi morala biti potemtakem konoplja obravnavana tako kot druga zdravila.

Kaj pa NFL?

Pri NFL (Severno ameriška liga ameriškega nogometa) prav tako razmišljajo o tem, da bi nogometašem dovoljevali uporabo medicinske konoplje kot protibolečinsko sredstvo.

Silverjev komentar o legalizaciji konoplje

Pri NBA so izdali Silverjev komentar na to temo:

Vprašanje: Pri NFL namigujejo na dejstvo, da bi lahko nogometaši inhalirali oz. kadili konopljo. Ali glede na liberalno usmerjenost, ki jo imate pri NBA, menite, da bi lahko v prihodnosti prišlo do legalizacije konoplje v medicinske namene tudi pri NBA?

SILVER: ”Rekel bi, da je to nekaj, kar tudi pri NBA zelo pozorno spremljamo. Osebno me zelo zanima znanost o medicinski konoplji. Moje osebno mnenje je, da bi morali konopljo obravnavati na podoben način kot nekatera druga protibolečinska zdravila. To je nekaj, o čemer moramo posvetovati tudi z asociacijo igralcev, seveda pa mora tudi znanost potrditi, da je lahko konoplja učinkovita in zdrava rešitev. V tem primeru bomo pri NBA seveda povsem odprti kar se tega tiče. Upamo, da v našem športu bolečine ne bodo tako pogosto prisotne kot morda pri katerem drugem športu, zato bi bila potreba po uporabi konoplje minimalna.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun