Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Še ena raziskava v prid konoplji

nove raziskave v prid konoplji

Sestavina v indijski konoplji znatno občutno pripomore k uničevanju rakastih tumorjev pri levkemiji, kažejo izsledki nedavne študije.

Znanstveniki iz Univerze St. George v Londonu so ugotovili, da kombinacija kemoterapije in kanabinoidov – aktivnih sestavin v indijski konoplji – poveča učinkovitot terapije pacientov z levkemijo.

Izsledki kažejo, da bi lahko s hkratno uporabo kanabinoidov in kemoterapije, količino slednje zmanjšali in tako minimizirali stranske učinke kemične terapije. Raziskava je sicer pokazala tudi, da je izjemno pomembno zaporedje obeh terapij. Uporaba kanabinoidov po kemoterapiji je bila namreč mnogo bolj učinkovita za uničevanje rakstih celic, kot obraten vrsten red uporabe.

“Prvič smo uspeli pokazati, da je pomemben vrstni red uporabe kanabinoidov in kemoterapije,” je dejal vodja raziskave dr. Wai Liu. Kakšna je medicinska vrednost konoplje je sicer vroča tema že nekaj let. Uporabniki trdijo, da so njeni učinki neverjetni, zdravniki pa opozarjajo, da še ni dovolj študij, ki bi dokazovale, da je uporaba konoplje za zdravljenje raka sploh varna za uporabnike.

Vir: Svet24.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun