Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

FBI pravi, da ne najde več hekerjev za delo, saj vsi kadijo travo

»Najeti moram dobro ekipo, ki se bo borila z internetnimi zločinci; nekateri iz te ekipe pa bi radi že na poti do razgovora enega pokadili.«

UPDATE – 21.5.2014: Po očitkih za njegove komentarje o marihuani je FBI direktor Comey na zaslišanju senata povedal, da se je zgolj šalil.

»Sem absolutno proti uporabi marihuane,« je rekel na zaslišanju, »Nočem, da mladi ljudje uporabljajo marihuano. Je proti zakonu. Imamo triletno prepoved za marihuano. Nisem rekel, da bom spremenil to prepoved. Rekel sem le, da se moram spoprijeti z novostmi pri mojih uslužbencih.«

Nobena skrivnost ni, da ima vlada velike težave z iskanjem strokovnjakov s področja internetne varnosti, predvsem zato, ker si dobri hekerji najdejo veliko bolj dobičkonosne posle, ki ne vključujejo dela s federalci. Ampak obstaja še en problem: FBI sedaj pravi, da veliko hekerjev pri njih ne more delati zaradi preverjanja drog pri uslužbencih.

Po besedah Wall Street Journal-a, direktor FBI James Comey pravi, da bi morala vlada skoraj dovoliti FBI hekerjem, da se zadevajo s travo, če bi želela ujeti internetne zločince- saj, kot pravi, kdo bi prenehal kaditi travo, samo zato da bi lahko delal za FBI?

»Najeti moram dobro ekipo, ki se bo borila z internetnimi zločinci; nekateri iz te ekipe pa bi radi že na poti do razgovora enega pokadili,« je izjavil Comey.

Razlog za FBI-jev neobičajen pristop je, da je Kongres naročil agenciji, da letos najame še 2000 ljudi in veliko od teh novih delavcev se bo ukvarjalo z internetnimi zločini. Izkazalo se je, da je le ti ne rastejo ravno na drevesih.

Pravila določajo, da FBI ne sme najeti nikogar, ki je v zadnjih treh letih kadil marihuano. (O drugačnem uživanju marihuane ni nobenih pravil)

Teoretično bi bilo smiselno spremeniti pravilnike o marihuani pri FBI. Ne dolgo nazaj so FBI priznali, da je vlada precej slaba pri internetni varnosti in da morajo različne agencije podrobneje razmisliti o taktikah najemanja nove delovne sile.

»V 21. stoletju imamo še vedno enake pravilnike o zaposlovanju kot v letu 1940,« pravi Gregory Wilshusen, direktor za informacije pri GAO.

Poleg tega kljub mnenju vlade o marihuani večina američanov meni, da je skrajni čas za legalizacijo te droge; ki je še vedno v 1. skupini drog v ZDA, ta pa bi naj bila rezervirana samo za najbolj »nevarne« in »zasvojljive« droge na svetu.

Ne glede na mnenje vlade bo FBI očitno premislil o tem problemu zaposlovanja in poziva vse, ki ste se ga v zadnjem času zadeli, da se prijavite za službo.

Napisala: Lucija Peternel

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun