Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Kombuča iz konoplje, sedaj tudi v Sloveniji

Kombuča iz konoplje, sedaj tudi v Sloveniji

S petkom, 20. 7. je v Sloveniji, natančneje v Volčjem Potoku, odprla vrata prva slovenska kambučarna. Podjetje BeLife je svojo novonastalo osvežilno pijačo poimenovalo “kombuča”. Brez presenečenj seveda ni šlo. Na otvoritvi kombučarne, je bila predstavljena tudi prva slovenska konopljina kombuča, za katero si lahko delno pripišemo zasluge tudi pri ekipi Konoplja.net. Od zdaj naprej jo bomo z veseljem in ponosom naročali namesto kavice ali piva.

Kaj je kombuča?

Kombuča (ang. combucha) je posebna kultura, ki se namaka po navadi v sladkanem čaju, in plava na površju kot klobuk, ta pa proizvede “zdravilni napitek”, ki so ga dobro poznale že naše babice. Po navadi rečemo, da je kombuča čajni napitek, ki ga s pomočjo fermentacije ustvari prej omenjena kultura. Uporabljali so jo predvsem v vzhodnem svetu že leta 2000 pr. n. št., kjer so med iskanjem eliksirja za dolgo življenje odkrili zdravilne učinke kombuče.

Pozitivni učinki kombuče

Kombuči pripisujejo različne pozitivne učinke, ki jih ima na človeško telo. Med drugim vsebuje zdrave probiotike, krepi imunski sistem, preprečuje nastanek rakavih obolenj, izboljša prebavo in delovanje jeter.

Ker pa živimo v trendu “hujšanja”, naj omenimo, da pomaga ohranjati zdravo telesno težo. S skodelico kombuče uro pred, med ali po obroku bi morali v manj kot mesecu dni opaziti razliko. Seveda sama kombuča nebo dovolj, je pa super dodatek k vaši zdravi prehrani.

Fermentacija

To je presnovni proces, ki pretvarja sladkor v kisline, pline ali alkohol. V tem primeru se odvija v kombučini kulturi, zato tudi kombuča lahko vsebuje sledove  alkohola (<0.5%). Besedo fermentacija se uporablja tudi širše, in sicer za rast mikroorganizmov na gojišču, zato nam ob pravilnem ravnanju s kulturo, le-te nikoli ne zmanjka, temveč jo je vedno več.

Zakaj konopljina?

Kombuča in konoplja sta si dokaj podobni – zelo uporabni in premalo uporabljeni. Ker napitek vsebuje zgoraj omenjene pozitivne učinke na telo, je bila povezava med našo prečudovito zeleno rastlino in kombučino kulturo očitna.

Okus

Osvežilna pijača je rahlo peneča in ima prijeten, rahlo kiselkast in osvežujoč okus. Seveda blagovna znamka BeLife ne izdeluje kombuče le iz konoplje, zato je primerna praktično za vse okuse.

Celotno kolekcijo BeLife kombuča ta trenutek sestavljajo:

  • Kombuča konoplja
  • Kombuča klasika
  • Kombuča ingver in limonska trava
  • Kombuča sadna pravljica

Kaj pa zdaj?

Naslednji korak blagovne znamke BeLife je predvsem zbiranje mnenj in piljenje recepta, prav tako pa iskanje prvih kupcev in barov, ki jo bodo ponudili svojim strankam.

Kaj pa vi? Bi konopljino kombučo preizkusili tudi sami?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun