Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Konoplja na recept?

Pripravke iz konoplje so zdravniki že doslej lahko predpisovali, od prejšnjega tedna smejo na recept napisati tudi naravne konopljine vršičke. Konoplja na recept sedaj tudi v obliki vršičkov, kar prej ni bilo možno. Milan Krek z Nacionalnega inštituta za javno zdravje sodeluje tudi pri izobraževanju slovenskih zdravnikov o pravilnem predpisovanju konoplje v zdravstvene namene. “Upamo, da bomo do konca leta tudi v prakso uvedli zdravljenje s konopljo.”

Večina zdravnikov ne bo predpisovala konoplje, take so tudi izkušnje iz tujine. Bodo pa napotili paciente k tistim zdravnikom, ki jo bodo predpisovali.

Zdravila (ki bodo vsaj na začetku še samoplačniška), še niso prišla v slovenski prostor zaradi procedur. “Pacient, ki bo na teh substancah, ne sme biti zadet. Prave izbire doze ni lahko doseči, traja dva do tri tedne.” Milan Krek opozarja, da je pri nas konoplja dobila status zdravila za vse težave. “Ima zdravilne učinke, ampak to je prehudo.” Hkrati tudi svetuje, da bolniki povejo zdravniku, če uporabljajo konopljo, in ne opuščajo drugega zdravljenja. “Ključno je to, da bolnik dobi konopljo, ki je bila gojena za zdravljenje. Tista na črnem trgu ni bila.”

Vir: val202.rtvslo.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun