Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Konoplja uničuje rakaste celice v krvi

Konoplja uničuje rakaste celice v krvi

Levkemija je izraz za štiri različne tipe raka kostnega mozga in krvnih celic. V ZDA odkrijejo letno približno dvesto tisoč primerov levkemije – po večini gre za paciente stare nad 55 let, v nekaterih primerih pa tudi za otroke mlajše od 15 let. V tem članku si bomo pogledali kako konoplja uničuje rakaste celice v krvi.

Kemoterapijo in druge metode zdravljenja rakastih bolezni seveda že dobro poznamo, pred kratkim pa je na dan priplavala nova študija, ki dokazuje, da so kanabinoidi proti-kancerogena sredstva. Še pomembnejše pa je odkritje, da rastlina konoplje vsebuje kar šest različnih kanabinoidov, ki imajo, še posebej v primeru levkemije, zelo potencialne proti-kancerogene lastnosti.

Dr. Wai Lui, onkolog in njegova ekipa raziskovalcev iz Departmaja za onkologijo na St. Georgovi Univerzi v Londonu, so odkrili, da so kanabinoidi sposobni ovirati in zaustaviti nastajanje kancerogenih celic. V nekaterih primerih, ko so uporabljali različne vzorce doziranja, je lahko teh šest kanabinoidov samih povsem uničilo rakaste celice.

Kaj torej vse to pomeni za rakaste celice?

Dr. Liu in njegova ekipa so čiste kanabinoide – CBD, CBDA, CBG, CBGA, CBGV in CBGVA testirali na umetnih celicah levkemije. Omenjene kanabinoide so testirali tako posamezno kot tudi v različnih določenih kombinacijah.

Odkrili so, da je vsak od šestih testiranih kanabinoidov pokazal proti-kancerogene lastnosti, ki so povsem primerljive s tistimi, ki jih predstavlja dobro poznani kanabinoid THC. Še pomembnejše pa je odkritje, da so kanabinoidi v določenih kombinacijah skupaj še precej močnejši. V raziskavi je Dr. Lui odkril tudi to, da ima teh šest kanabinoidov potencial najti in ugasniti obtoke, ki raku omogočajo rast.

To poročilo je odlična novica za vse rakave bolnike, saj dokazuje, da imajo kanabinoidi v svojih najčistejših oblikah zmožnost uničiti rakaste celice pri levkemiji. Poleg tega omenjeni kanabinoidi nimajo psihoaktivnih lastnosti, kar pomeni, da bomo po njihovem uživanju obdržali trezno glavo.

Povezava do študije: https://www.spandidos-publications.com/ijo/51/1/369?text=fulltext

Preberite tudi: Kako se zdraviti s konopljo – praktični nasveti

Brezplačno konoplja svetovanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun