Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Konoplja v domači lekarni

Stoletja se je akumuliralo znanje o moči zdravilnih rastlin in njihovi uporabi. To je izjemna kulturna dediščina naroda, pravi Anton Komat. Tudi konopljo so naši predniki v različne namene uporabljali že tisočletja. Naša kulturna dediščina, naše bogato ljudsko izročilo, je sedaj blagovna znamka v lekarnah pod imenom “zdravila brez recepta”. Brez javnih razprav se je seznam zelišč, ki jih je farmacija privatizirala, daljšal. Prodajajo se samo še v lekarnah v obliki kapsul, tablet, sirupov in vprašanje kdaj nabranih cajev. Civilne iniciative se borijo, da se ne bi prav to zgodilo tudi s konopljo.

Konoplja je velika konkurenca farmacevtski industriji. Lahko bi zmanjšali porabo analgetikov, antidepresivov, protivnetnih zdravil itd. Borimo se za pravico do samooskrbe. T.i. medicinska konoplja je vroča tema. Pripravljajo se spremembe na tem področju. Vendar ze izraz medicinska konoplja ustvari vtis, da se o tem lahko pogovarja samo stroka. V resnici gre za eno in isto rastlino, ki so jo naši predniki uporabljali ze tisočletja.

Ne dovolimo, da si farmacija prilasti znanje, ki ga imamo. Ne dovolimo, da nas poneumljajo. Pozdravljamo pa vsakega zdravnika, ki ga iskreno skrbijo stranski učinki konvencionalnih zdravil in ga zanima terapevtski potencial, ki ga konoplja ima. Tanja je ustanovila društvo za zdravljenje s konopljo Hopla Konoplja. Pogovarjali sva se, kako si s konopljo lahko obogatimo domačo lekarno ali pa si popestrimo jedilnik z zdravo izbiro. Ne podcenjujmo pomen domače lekarne, glede na čas v katerem zivimo, bo ta vse bolj pomembna.

Veliko več v prispevku.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun