Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Konopljine svečke

Konopljine svečke

Rektalna ali vaginalna uporaba konoplje prinaša pacientu veliko prednosti. Za paciente, ki iz takih ali drugačnih razlogov ne morejo oralno zaužiti ali vdihovati – vaporizirati konoplje, so konopljine svečke idealna priložnost, ker hitro in za dolgo časa deluje, hkrati pa je absorbcija samega zdravila v svečkah najbolj učinkovita. Ob pravilni vstavitvi svečke v debelo črevo, ta ne povzroča zadetosti ali slabosti, oziroma se le ta zmanjša.

Kaj so konopljine svečke?

Konopljine svečke so običajno koničaste ali torpedne oblike v trdem stanju, ki se uporabljajo rektalno ali vaginalno. So približno 2,54 cm dolge in narejene iz kakavovega masla, kateremu primešamo ekstrakt konoplje (konopljino smolo).

Kako delujejo konopljine svečke?

Svečke so, v primerjavi s tradicionalnim načinom jemanja zdravil, najbolj učinkovite. Znotraj anusa črevesna stena hitro absorbira zdravilno spojino svečke, ki gre direktno v krvni obtok, kar je posledično ‘‘vrhunska biorazpoložljivost‘‘ ali absorbcija, v primerjavi z drugimi načini jemanja. Z uporabo svečk boste dobili več zdravilnih učinkov proizvoda, kot pa z oralnim uživanjem ali vdihovanjem – vaporiziranjem. Z vdihovanjem – vaporiziranjem, začne konoplja delovati skoraj takoj, vendar pa popusti hitro, zato jo je treba večkrat uporabljati. Učinki oralnega zaužitja konoplje se občutijo čez 30/90 minut, ker čas porabi za pot skozi prebavo. Pri rektalnem doziranju konoplje je učinek čez 10/15 minut in drži od 4/8 ur.

  • Inhalacije – vdihovanje konoplje je 10-25% učinkovito, odvisno od tega, koliko in kako pogosto se jo kadi.
  • Oralno – užitje konoplje je 20% učinkovito in ima vsakič drugačen učinek.
  • Rektalno – uporaba konoplje 50-70% učinkovito in predvidljivo od pacienta in doze.

Kdo naj bi uporabljal konopljine svečke?

Večina konopljinih svečk je 2g za odrasle in 1g za otroke. Zavite so v povoščen papir in shranjene v hladilnem materialu. Pred vstavitvijo poskrbite, da je svečka trdne oblike, če ni, jo damo v hladilnik ali v zamrzovalnik ali pa jo pod mrzlo vodo spravimo v trdno stanje. Svečka mora biti v trdni obliki. Temeljito si umijte roke in poskrbite da so nohti obrezani. Priporočljiva je uporaba rokavic.

 

Konopljine svečke – uporaba

Če želite uporabiti polovični odmerek, morate s sterilnimi škarjami skrajšati supozitorij/svečko. Uležite se na bok in potegnite zgornji del noge proti prsim. Uporabite svoj kazalec, da vstavite svečko v svojo danko s koničastim delom naprej. Vstavite jo 1,5 cm v danko, globlje od mišice zapiralke. Da bi preprečili svečki drsenje ven, držite zadnjico skupaj in dobro stisnite svojo mišico zapiralnko za nekaj sekund. Ostanite v ležečem položaju na boku vsaj za nekaj minut (10-15min). Ko občutite, da zdrs svečke ni več možen, vstanete in poskrbite za rokavico, če ste jo uporabljali in temeljito umite roke.

Kaj lahko pričakujete od konopljinih svečk?

Verjetno boste občutili toploto, telo bo preplavil sproščujoč občutek od medenice naprej. Morda boste skoraj takoj občutili lajšanje bolečin, brez bojazni ali ‘’zadete glave’’ nekaj ur.

Izdelava konopljinih svečk

Potentnost svečk je odvisna od raztopljene količine konopljine smole v kakavovem maslu. V našem primeru bomo raztopili 10ml smole/olja za 30 svečk, kar pomeni da 1 svečka vsebuje 0,33ml smole. Svečke so 2 gramske. Za domačo izdelavo, si priskrbite model za izdelavo svečk.

Za 30 svečk potrebujemo:

Postopek
  1. Najprej s 95% alkoholom razkužimo modelčke za svečke, ter jih posušimo.
  2. Kakavovo maslo raztopimo v stekleni posodici na banji marii. Ko se maslo stopi, z medicinsko brizgo odmerimo 55ml masla in prelijemo v drugo stekleno posodico. V novi posodici imamo tako 55ml raztopljenega kakavovega masla, kateremu dodamo 10ml smole/olja, ter polovico čajne zličke licetina. Posodico postavimo v banjo marie, ter z občasnim mešanjem počakamo, da se smola raztopi v kakavovem maslu. Ta postopek traja cca 15-20 minut.
  3. Oljno mešanico potegnemo v medicinsko šprico in z njo previdno napolnimo modelčke. Modelčke postavimo v hladilnik da se oljna mešanica strdi. Tako dobimo svečke.

Za podrobnejša navodila in opis s fotografijami si poglejte še en recept za izdelavo svečk.

Uporaba konopljinih svečk

Svečke so namenjene za rektalno kot tudi za vaginalno uporabo. Po učinku ima zdravilo v obliki svečk najboljšo absorpcijo kanabinoidov v organizmu od 50%-70%. Svečke tako lahko uporabljamo pri vseh oblikah bolezni oziroma bolezenskih težavah. Prednost svečk je tudi ta, da je stranski učinek THC-ja (zadetost) veliko manjši.

Povzeto po: lefora.com

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun