Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Maska za lase iz konoplje

Dolgi, kratki, ravni, skodrani, tanki, gosti, tako zelo različni, pa imajo kljub vsemu eno skupno točko. Potrebujejo nego. Na zgled, naših las sicer najbolj vpliva genetska zasnova, vendar so prisotni tudi drugi dejavniki. Stres, način življenja, prehrana in okoljski dejavniki in drugi tudi igrajo pomembno vlogo. Komercialni šamponi in balzami, polni škodljivih, agresivnih sestavin, naše lase oropajo leska, odstranijo lipidni plašč na naši koži in naše lasišče puščajo poškodovano, suho in občutljivo. Pogosto pa problem sploh niso sestavine, saj so te lahko vse naravne in ekološke, temveč slabo sestavljena receptura, ki naredi mešanico preveč agresivno za naše lase in lasišče in s tem nikoli ne dosežemo željenega učinka, temveč se stanje velikokrat celo poslabša. Tako stanje nam lahko izboljša maska za lase.

Izdelava maske

Pripravila sem prvi recept za domače ustvarjanje, ki ga želim deliti z vami. Skupaj bomo ustvarili preprosto masko za lase, s hladno stiskanim konopljinim oljem, ki bo lase nahranila in poskrbela za zdravo lasišče. Konopljino olje, pridobljeno s hladnim stiskanjem semen, ima bogato sestavo esencialnih maščobnih kislin, antioksidantov in drugih učinkovin, ki nahranijo in ščitijo naše lase ter lasišče. Pomaga pri proizvajanju keratina, proteina, ki je sestavni del kože, las in nohtov, ter zaradi visoke vsebnosti lipidov in mineralov, pomaga izboljšati elastičnost in volumen las. Na lasišču ustvari film, plast, ki zaščiti kožno povrhnjico in s tem zmanjša izsušenost kože in njeno luščenje. Tako imamo manj težav s prhljajem.

Sestavine za pripravo maske za lase

  • 1 jedilna žlica hladno stiskanega konopljinega olja (ne sme biti prečiščeno, saj je tako odvzeta večina aktivnih učinkovin olja),
  • pol jedilne žlice hladno stiskanega kokosovega masla (prav tako neprečiščeno),
  • 1 jedilna žlica domačega medu,
  • 3 kapljice eteričnega olja sivke (Lavandula angustifolia).

Ker je kokosovo maslo na sobni temperaturi tekoče, v hladilniku pa se popolnoma strdi, je to razmerje idealno, za našo masko, ker lahko nadziramo gostoto. Če se vam zdi maska za lase pretekoča, jo tako le za nekaj časa položite v hladilnik in nato uporabite. Vse sestavine zmešate v posodici in na koncu (poljubno) dodate še eterično olje sivke.

Če imate doma tudi kakšno drugo eterično olje, primerno za nego las in ste seznanjeni z njegovo uporabo, ga seveda lahko zamenjate s tem. Poleg tega morate biti pazljivi, da je eterično olje 100% čisto in naravno, lahko pa ga seveda tudi izpustite. Med naredi lase bolj sijoče in mehke, vendar ima ob redni uporabi tendenco posvetlitve las.

Masko za lase nato preprosto nanesete na lase, si jo vtrete v lasišče ter pustite delovati 20 min. Nato dobro sperite z mlačno vodo in za najboljše rezultate, lase posušite na zraku. Visoke temperature sušilcev za lase prav tako vplivajo na zdravje in videz naših las. Kot dekle z močno skodranimi lasmi, lahko to potrdim iz lastnih izkušenj. Pa veselo na delo!

Vir: Portal-Konoplja.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun