Košarica
0.00 €

Nega tetovaže, nega tatuja

Tetovaža ni le priljubljen modni dodatek, ampak je v dneh celjenja predvsem rana. Za njo moramo pravilno in strokovno skrbeti, da preprečimo infekcije ter poskrbimo, da bodo barve tatuja ostale sveže in trajne.

Pravijo, da je pravilna nega tetovaže 70 % dela. Ko imamo še svež tatu, moramo nanj paziti in mu posvečati skrb. Samo celjenje traja nekje od dva do tri tedne, odvisno od kože, zato se je potrebno v tem obdobju izogibati sončnim žarkom, slani vodi in savni. Pri športnih aktivnostih pazimo, da se ne potimo preveč in da razbolelega mesta ne obremenjujemo.

Tatu je potrebno umivati s toplo vodo in milom, zatem ga nežno osušimo z brisačo. Posebej pazljivi moramo biti, ko se nam začne tatu celiti in se pričenja »luščiti«. Kože, ki se lušči, sami ne odstranjujemo na silo, ampak počakamo, da odpade sama.

Tatu dva do trikrat na dan očistimo in namažemo z mastno kremo. Nega tetovaže z nežnim konopljinim mazilom je priporočljiva, vsekakor pa nujna v prvih 7-ih dneh. Konopljino mazilo GaiaLab daje tetovirani koži esencialne maščobe, potrebne za ohranjanje elastičnosti kraste. Brez redne nege bo ta hitro odpadla, s tem se bo pigment težje oprijel in posledično bo intenziteta obarvanosti pada.

Vir: Zeleni-dotik.si

Komentarji
Ali ste vedeli? Novice
Nazaj
Uporaba konoplje za začetnike
Naprej
Slovenska konoplja pod svobodnim soncem