Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Prvi KONOPLJIN BUREK na svetu predstavljen za praznik konoplje “420”

Konopljin burek - burek Olimpija

Z Ekipo Konoplja.net smo prižgali svojo drugo … svečko. Že od samega začetka je naša velika želja, da bi ljudem umaknli plašnice, da bi s strokovnostjo in zrelim pogledom na svet skupaj uvideli, da je konoplja prej veliko darilo matere narave, kot pa strahotna zel, ki pogublja, če je le uporabljena pravilno in s pametjo. To smo že z več kot 350 članki, seminarji, neštetimi klici in pogovori začeli dokazovati. Seveda je to šele začetek, pred nami je še zelo dolga pot.

Cilj je pomemben, prav tako kot je pomembna pot. Na tej poti nismo vedno strogo resni, radi eksperimentiramo, razvijamo in praznujemo saj se čudimo, kako uporabna je lahko konoplja. Zato smo se dobili na sestanku z Vinkom, ki je predstavnik prve ljubljanske burekarnice – Burek Olimpija. Kar naenkrat je na naših poljih zrasla  ideja – kaj pa če bi poskusili narediti konopljin burek? To še ni bilo narejeno nikoli! Dajmo ga! Za “praznik 420”.

Beseda je dala besedo, dejanje pa dejanje. Pomembno je, da konoplja povezuje in tako smo povezali dve različni znamki in podjetji v skupen produkt, kar je na naših prostorih večkrat izjema kot pravilo. Žal.

Na srečo pa smo med hladno zimo v topli peči testirali različne variacije, kako bi lahko burek izboljšali. Konopljina moka namreč ni tako trdna, da bil burek dovolj kompakten. Zato smo morali dobiti pravo mešanico, ki bo držala in bila okusna obenem. Mojstri peke Olimpije in znanje o pravi sestavi konopljine moke pri Konoplja.net smo po pol leta zavriskali od veselja. Rojstvo je ugledal najmlajši bratec burek družine. Konopljin burek!

Danes, na praznik konoplje ga bomo predstavili na kongresnem trgu, kjer poteka tradicionalni Marihuana Marš. Tako boste lahko tisti ki ste okusil to veličastno jed, proslavljali z nam prvi na svetu. Za vas pa pripravljamo tudi nagradno igro. Pojačaj, kar dve! Dva branda, 2 nagradni igri!

Nagradna igra

Prva je da se slikate z burekom in to sliko objavite na družbenih omrežjih, ter označite Konoplja.net in Burek Olimpija – @konopljanet in @burekolimpija.

To počnemo zato, ker bi radi razširili novico, da tak burek obstaja. Pomembno je, da se “prime”. To pa zato, ker za obstoj konopljinega bureka mora ta biti prodan vsaj v 40 kosih na dan, da bo vedno prisoten na štantih Olimpije. Glede na to, da je bolj zdrav, povabite kdaj prijatelja na konopljinega, da lakota in predsodki izginejo, zrastejo pa zavedanje, užitki in znanje. Hvala že v naprej!

Nagrada:

Zmagovalci boste dobili 5x vrečo konopljinih proteinov, za vaše mišice, ter poln pladenj burekov zate in za tvoje prijatelje.

Enako nagrado v “drugi nagradni igri” pa dobi tisti, ki da bureku najboljše ime, saj ga še nima! Najboljše ime bo po presoji naše žirije in demokracije osvojil avtor in zopet bo lahko počastil sebe in svoje prijatelje z Zelenkotom, Cannaburekom, oziroma kot mu bomo dali ime, on sam pa bo postal avtor zgodovinskega imena, zapisan z zelenimi črkami na pediestal večnosti urbane prehrane in konopljarstva. To pa ni kar tako, kajne?

Zatorej vabljeni, hvala ker nas spremljajte in srečen 420 vsem. Hvala naravi, hvala aktivistom, borcem in hvala tebi, ker si! Naj živi konoplja!

 

Kraj: Kongresni trg, Marihuana marš
Pričetek: 16:20

Sedaj pa… Marš na konopjlin burek! 🙂

(Tim, Sašo, Rok, Andraž, Vinko)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun