Shopping cart
0.00 €

Shod za konopljo

Pod sloganom Konopljin cvet za boljši svet želimo združiti podpornike konoplje ter predstaviti znanje, ki nas druži in hkrati omogoča upanje v lepšo prihodnost.

  • Konoplja dandanes ponuja velike izzive posameznikom, gojiteljem, predelovalcem, tistim, ki se borijo z lastnim zdravjem, preventivnim uporabnikom in nenazadnje državi in vsem njenim prebivalcem.
  • Koncept Shoda za konopljo je zasnovan tako, da se bomo posvetili predvsem aktivni tematiki: skrb za zdravje.
  • Tako bomo ob 12:00 odprli stojnice, kjer vas bomo pričakali organizatorji shoda, člani Odbora za konopljo (OKO) in vam skušali predstaviti naše dejavnosti v društvih.

PROGRAM SHODA ZA KONOPLJO

Med 12:00 in 15:00 se bodo v šotoru zvrstili predavanja društva SKSK in civilne iniciative Zbudimo.se, klepetalnica z aktivisti in ogled kratkega dokumentarca o odkritju  povezave med konopljo in človeškim organizmom, ki ji rečemo endokanabinoidni sistem in človeku, ki mu ta odkritja lahko pripišemo, dr. Raphaelu Mechoulamu. Istočasno bodo v parku potekale delavnice, na katerih se bomo vrnili v čase ročne izdelave prediva in vrvi ter razvijali smernice manjkajočega žanra: konoplje v umetnosti. V kulinaričnem kotičku boste imeli priložnost poskusiti dobrote iz konopljinih darov, ki s pomočjo vestnih pridelovalcev konoplje za prehranske namene osvajajo z novimi okusi in zanimivimi kombinacijami.

Vsestranska uporabnost konoplje bo prikazana na stojnicah, kjer boste lahko stopili v stik z društvi, ki se aktivno zavzemajo za konopljo in njeno vrnitev na mesto, ki ji pripada – v naravo in med ljudi. Ob 15:00 bomo s kratkim pozdravom organizatorja shoda odprli slavnostni del prireditve. Na odru se nam bodo pridružili tudi bolniki, ki s svojimi zgodbami razbijajo mite o škodljivih učinkih konoplje. Ob 17:30 se bomo odpravili na sprehod po peš poteh centra Ljubljane, da opozorimo na množico podpornikov, ki so že prepoznali globok pomen konoplje za boljši jutri. Ob povratku v park Zvezda pripravljamo Stand-up Cannabis, da se skupaj še do solz nasmejimo. Druženje bomo nadaljevali ob glasbi odličnih slovenskih izvajalcev in ob ritmih morda tudi zaplesali. Zaključimo ob 22:00.

Komentiraj

Novice
Nazaj
VRSTE KONOPLJE
Naprej
Recept: Presne konopljine kroglice