Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Shod za konopljo

Shod za konopljo

Konopljin cvet za boljši svet

Pod sloganom Konopljin cvet za boljši svet shod za konopljo želi združiti podpornike konoplje ter predstaviti znanje, ki nas druži in hkrati omogoča upanje v lepšo prihodnost.

  • Konoplja dandanes ponuja velike izzive posameznikom, gojiteljem, predelovalcem, tistim, ki se borijo z lastnim zdravjem, preventivnim uporabnikom in nenazadnje državi in vsem njenim prebivalcem.
  • Shod za konopljo ima svoj koncept, ki je zasnovan tako, da se bomo posvetili predvsem aktivni tematiki: skrb za zdravje.
  • Tako bomo ob 12:00 odprli stojnice, kjer vas bomo pričakali organizatorji shoda, člani Odbora za konopljo (OKO) in vam skušali predstaviti naše dejavnosti v društvih.

Shod za konopljo – program

Med 12:00 in 15:00 se bodo v šotoru zvrstili predavanja društva SKSK in civilne iniciative Zbudimo.se, klepetalnica z aktivisti in ogled kratkega dokumentarca o odkritju  povezave med konopljo in človeškim organizmom, ki ji rečemo endokanabinoidni sistem in človeku, ki mu ta odkritja lahko pripišemo, dr. Raphaelu Mechoulamu.

Istočasno bodo v parku potekale delavnice, na katerih se bomo vrnili v čase ročne izdelave prediva in vrvi ter razvijali smernice manjkajočega žanra: konoplje v umetnosti. V kulinaričnem kotičku boste imeli priložnost poskusiti dobrote iz konopljinih darov, ki s pomočjo vestnih pridelovalcev konoplje za prehranske namene osvajajo z novimi okusi in zanimivimi kombinacijami.

Stojnica

Vsestranska uporabnost konoplje bo prikazana na stojnicah, kjer boste lahko stopili v stik z društvi, ki se aktivno zavzemajo za konopljo in njeno vrnitev na mesto, ki ji pripada – v naravo in med ljudi.

  • Ob 15:00 bomo s kratkim pozdravom organizatorja shoda odprli slavnostni del prireditve. Na odru se nam bodo pridružili tudi bolniki, ki s svojimi zgodbami razbijajo mite o škodljivih učinkih konoplje.
  • Ob 17:30 se bomo odpravili na sprehod po peš poteh centra Ljubljane, da opozorimo na množico podpornikov, ki so že prepoznali globok pomen konoplje za boljši jutri.
  • Ob povratku v park Zvezda pripravljamo Stand-up Cannabis, da se skupaj še do solz nasmejimo. Druženje bomo nadaljevali ob glasbi odličnih slovenskih izvajalcev in ob ritmih morda tudi zaplesali.
  • Predviden zaključek ob 22:00.
Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun