Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Snoop Dogg vložil 45 milijonov dolarjev

Grafika Snoop Dog

Ameriški glasbenik Snoop Dogg zna obračati več kot zgolj eno sorto zelencev!  Po prvem krogu kapitalnega financiranja je Snoopovo podjetje Casa Verde Capital, ki deluje na področju konoplje, zbralo kar 45 milijonov dolarjev. Zbrana sredstva bodo investirali v podjetja povezana s konopljino industrijo, ki se ne nanašajo na gojenje ali prodajo konoplje.

Snoop, s pravim imenom Calvin Brodaus, je podjetje Casa Verde Capital ustanovil leta 2015. Podjetje sredstva investira v ”pomožna” podjetja na področju konoplje, namesto v prodajalne, kmetije in druge vrste posla na dotičnem področju, ki delujejo z rastlino samo. Mnogi investitorji takšno obliko vlaganja smatrajo za varnejšo naložbo v omenjeno industrijo, ker je konoplja pod federalno zakonodajo v ZDA sicer še vedno prepovedana – pa tudi zaradi nasprotovanja administracije aktualnega predsednika ZDA, Donalda Trumpa, ki grozi z pregonom, pod zvezno zakonodajo sicer legalnih, obratov in podjetji na področju konoplje.

“Vlagamo v krampe in lopate,”

je za portal TechCrunch.com povedala Karan Wadhera, ena izmed direktoric podjetja, ki se je ekipi Casa Verde Capital pridružila leta 2016.

“Vsekakor tudi to področje postaja vse bolj tekmovalno, saj se vse več ljudi in podjetji trudi nabirati tovrstna sredstva na enem kupu – do nedavnega so sredstva načeloma nabirali na več različnih mestih, opazil si priložnost za nek posel in se podal naokoli v lovu za sredstvi. Vse več vidimo tudi mainstream funds, ki se spogledujejo s to industrijo”

Wadhera pravi, da je Snoop Dogg pomemben predstavnik njihove skupine med vso omenjeno konkurenco.

“Spada med tiste najbolj pomembne kulturno prepoznane osebe v industriji in to je zelo pomembno. Njegovo udejstvovanje dodaja veliko kredibilnosti in navdušenja našim sodelujočim podjetjem. Vedno je tukaj za nas, kadar potrebujemo njegovo mišljenje.”

Pred tem je podjetje Casa Verde Capital že investiralo en milijon dolarjev v konopljino industrijo. Polovica nabranih sredstev je namenjena prihodnjim investicijam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun