Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Tudi predsednik Borut Pahor je ZA … Renesanso Konoplje!

Konoplja doživlja pravo renesanso na vseh področjih, še posebej v zdravstvu. Z njo se soočajo zdravniki, veliko je odprtih vprašanj o uporabi, manj pa je možnosti, da bi vrhunske strokovnjake lahko vprašali kje in kako lahko konoplja pomaga. Zato je pred vrati dogodek Renesansa konoplje.

Da bi širši javnosti predstavili novosti na področju raziskovanja konoplje in njene uporabnosti v medicini, so se pri združenju PEST odločili, da bodo organizirali seminar pod sloganom »Renesansa konoplje« bo potekal 16. in 17. Junija 2017 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

Nameni in cilji Renesanse konoplje

Nameni in cilji seminarja Renesansa konoplje so predvsem v pridobivanju novih znanj s področja konoplje, tako za zdravnike, farmacevte, veterinarje, pravne kakor tudi ostale strokovnjake, politične akterje in tudi širšo javnost v Sloveniji.

Na seminarju bodo svetovne avtoritete s tega področja predstavile najnovejša dognanja o uporabi konoplje v medicinske namene v različnih državah sveta (Izrael, Kanada, ZDA, Češka) in po predavanjih na razpravi odgovarjali na vaša vprašanja.

V dveh dneh bo osem strokovnjakov iz področja agronomije, farmacije, biologije, biokemije, zoologije, molekularne biologije, psihiatrije in javnega zdravstva predstavilo novosti, ki se dogajajo po svetu in ki bi lahko pozitivno vplivale tudi na našo državo.

Predavanja na Renesanski konoplje

Nekaj naslovov predavanj, ki bi vas utegnilo zanimati:

  • Fitoterapija s konopljo v humani in veterinarski medicini. Poročila o primerih terapevtskih učinkov konoplje (Cannabis sativa L.) v humani in veterinarski medicini.
  • Uporaba kanabinoidov kot zdravilo proti raku
  • Ali so v konoplji edine zdravilne (medicinske) snovi kanabinoidi?
  • Trojna delitev v genetiki konoplje in razmerja med THC in CBD
  • CB1 receptorji in razvoj človeštva v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti
  • Javno zdravje, človekove pravice in medicinska konoplja
  • Raziskovanje konoplje v medicini: Premagovanje ovir do učinkovitih kliničnih raziskav

Več o programu >>

Podpora predsednika države

V veliko veselje je, da se je na renesanso konoplje odzval tudi predsednik države Borut Pahor, ki je naklonil častno pokroviteljstvo Predsednika Republike Slovenije.

Očitno se tudi predsednik zaveda, kako pomembno je, da je visoko kakovostno znanje prisotno pri vseh ljudeh. Tako pri strokovnjakih in zdravstvu, kot tudi pri laični javnosti, ki se vse bolj zaveda pomena te uporabne rastline kot neprecenljivega zdravila.

Upamo, da bo letošnji seminar korak naprej in da bo konoplja kot zdravilo čim prej dostopna vsem, ki jo rabijo.

Več informacij

Če poznate ljudi, ki bi jih seminar utegnil zanimati, tako strokovnjake kot ljudi iz laične javnosti, jim lahko delite ta članek, ali pošljete po e-pošti. Tudi če je kdo izmed znancev, sorodnikov, prijateljev, ki ima zdravstvene težave, je več kot zaželjen. Hkrati pa se lahko doktorji, ki jih zanima strokoven dialog in znanje pogovorijo z doktorji, ki imajo znanje in izkušnje iz uporabe konoplje. Zelo pomembno, da za to možnost izobraževanja izve čim več vseh, ki se s konopljo ukvarjajo profesionalno (zdravniki, veterinarji, …) ali samo želijo podrobne spoznati vse njene terapevtske lastnosti.

Konoplja.net sodeluje kot medijski pokrovitelj, tako da se na seminarju vidimo tudi v živo. Se vidimo na Renesansi konoplje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun