Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Ali se obeta popolna legalizacija v ZDA?

Ali se obeta popolna legalizacija v ZDA?

Ali se obeta popolna legalizacija v ZDA?

Senator Chuck Schumer je predlagal nov zakon o dekriminalizaciji in urejanju konoplje na zvezni ravni. S tem je legalizacija v ZDA vse bližje.

Zakonodaja, ki so jo ameriški demokrati iz New Yorka objavili aprila, bi odstranila konopljo iz zakona o nadziranih snoveh, ki so uvrščena med zdravila, kot sta heroin in LSD.

Schumerjeva pisarna pravi, da bi zakon z odstranitvijo konoplje iz seznama, učinkovito dekriminaliziral konopljo na zvezni ravni. Ukrep bi še vedno omogočal zveznim državam določanje svojih zakonov. Hkrati pa bi zvezno zakonodaja oteževala tihotapljenje v države, kjer je to nezakonito.

Več zveznih držav dovoljuje rekreativno prodajo konoplje, vključno s Kalifornijo, Oregonom in Massachusettsom.

Schumerjev zakon bi usmeril poseben znesek davčnih dohodkov v sklad za upravljanje zakladnice za “skrbi majhnih podjetij” žensk in “socialno in gospodarsko prikrajšane” posameznike, ki delajo v konopljini industriji.

Kaj pa oglaševanje?

V skladu z zakonom bi oglaševanje konoplje in sorodnih izdelkov omejevali za mlade, če bi skupne raziskave, ki jih izvajajo Ministrstvo za zdravje in socialne storitve, nacionalni inštituti za zdravje in uprava za hrano in zdravila, določile, da bi bilo to “primerno za zaščito” zdravja mladoletnikov.

Schumer je v izjavi za medije dejal, da je ta zakonodaja “preprosto prava stvar” in da upa, da bo njen “uravnoteženi pristop” pridobil dvostransko podporo v kongresu.

Predlog zakona so “sponzorirali”:

  • neodvisni senat Bernie Sanders iz Vermonta
  • demokratska senata, Tim Kaine iz Virginije in Tammy Duckworth iz Illinoisa.

Podoben ukrep, ki je namenjen razbremenitvi zveznih smernic o konoplji in državam omogoča večjo prilagodljivost pri določanju lastnih zakonov, sta prejšnji mesec predlagala senat Elizabeth Warren, D-Massachusetts in Cory Gardner, R-Colorado.

Kaj pravi predsednik?

Aprila je predsednik Donald Trump povedal Gardnerju, da bo podprl prizadevanja za zaščito držav, ki so legalizirale konopljo, so sporočili iz senata. Dogovor, ki ga je prvič poročal The Washington Post, je prišel po tem, ko je Gardner dejal, da bo blokiral vse nominirance za ministrstvo za pravosodje, potem ko je generalni državni tožilec Jeff Sessions preklical vodstvo administracije Obame, znano pod imenom Cole, ki je sprejel politiko ne-poseganja v državne zakone, ki so prijazni do konoplje.

Prejšnji teden Kanada, zdaj ZDA …  Kdaj pa bomo na vrsti mi?

Povzeto po:
https://edition.cnn.com/2018/06/28/politics/schumer-bill-decriminalize-marijuana/index.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun