Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Kadilke konoplje imajo višji IQ

Kadilke konoplje imajo višji IQ

Ljudem, ki kadijo konopljo se že od nekdaj pregovorno pripisuje nižjo raven inteligence. Mnogi ljudje namreč zmotno mislijo, da konzumacija konoplje negativno vpliva na možgane, posledično pa naj bi bile človekove sposobnosti razmišljanja in opravljanja določenih opravil omejene oz. zmanjšane. Po dolgem, neprekinjenem obdobju konzumacije konoplje naj bi bila škoda na možganih že prevelika, da bi jo lahko popravili. Neizpodbitno dejstvo je, da omenjene nebuloze ne bi morale biti dlje od resnice – še posebej v primeru žensk! Nove raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki kadijo konopljo, v povprečju višji IQ kot tisti ljudje, ki se kajenja konoplje ne poslužujejo.

Uporabnikov konoplje se pogosto prime izraz zadetki

Nove raziskave so pokazale, da ženske, ki kadijo konopljo dosegajo boljše rezultate na IQ testiranjih kot tiste predstavnice ženskega spola, ki se kajenja konoplje ne poslužujejo. Pri The Journal of Epidemiology and Community Health so v raziskavo vključili osemsto predstavnic nežnejšega spola, ki kadijo konopljo in kopičili razne podatke o njihovi inteligenci, izobrazbi, kadilskih navadah in življenjskemu slogu. Po opravljeni študiji so raziskovalci omenjenega žurnala postregli z nekaterimi precej osupljivimi podatki in statistikami.

Podatki so dokazali, da imajo ženske, ki konzumirajo konopljo višjo raven inteligence kot nekadilke – ne pojasnjujejo pa vzrokov zakaj je temu tako. Raziskovalci so bili precej presenečeni nad pomanjkanjem ugotovitev v tej smeri. Fenomen višjega IQ pri kadilcih konoplje zaenkrat ostaja nepojasnjen, so pa raziskovalci ponudili svoja mnenja o tem, zakaj so kadilci konoplje načeloma inteligentnejši kot nekadilci.

Veliki zvitki, veliki možgani

Konkretnih dokazov o tem, zakaj imajo kadilke konoplje višji IQ kot nekadilke torej nimamo, znanstveniki pa menijo, da se rezultati morda navezujejo na dejstvo, da so inteligentnejše ženske načeloma bolj dovzetne za doživljanje novih izkušenj.

Ženske z višjim IQ pogosto težijo po novih in razburljivih stimulacijah. Eksperimentiranje s konopljo, ter prepoznavanje in izkustvo njenih koristi, bi morda lahko predstavljalo razlog za omenjeni IQ fenomen. Inteligentne ženske, ki poskusijo konopljo so precej bolj nagnjene k temu, da bodo konopljo kadile tudi v prihodnje, saj precej kmalu pričnejo razumevati in prepoznavati konopljine pozitivne vplive in učinke.

Naveličane statusa quo?

Inteligentne ženske se kmalu naveličajo statusa quo in postanejo navdihnjene ali zagnane na nekakšen svojstven način. Konzumacija konoplje takšnim ženskam morda ponuja drugačen način razmišljanja in/ali poživilno vpliva na njihovo delo in splošno kreativnost. Konoplja je, kar se tega tiče, precej privlačen stimulant za inteligentne ljudi. Poleg tega, da ponuja želene učinke, je tudi zdrava in povsem naravna – to pa je dejstvo, ki se ga še kako dobro zaveda vsak inteligentnejši človek.

Čeprav znanstveniki morda ne bodo nikoli ugotovili natančnih vzrokov za višji IQ pri ženskih uporabnicah konoplje, pa bodo v tej smeri zagotovo še preiskovali. Nekoč, ko bosta legalizacija in dekriminalizacija konoplje dokončno urejeni na zvezni ravni (v ZDA – op.prev.) bo več prostora in sredstev za izvajanje podobnih raziskav – lep primer so raziskave s kanabinoidom CBD.

Pripravljenih in zainteresiranih posameznikov, ki bi radi sodelovali in pomagali pri študijah, ki odkrivajo in potrjujejo koristi konoplje, je v izobilju. Znanstveniki bodo v hipu imeli pred seboj neskončno goro podatkov, ki jih bodo lahko uporabili v raziskavah. Ne glede na to, ali je govora o višjem IQ ali pa o zdravljenju raka – konoplja svojo vrednost povečuje iz dneva v dan.

Vir: Herb.co

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun