Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Kriminalizacija uporabnikov konoplje

Kriminalizacija konoplje

Kriminalizacija bi se morala že zdavnaj odpraviti

Z Božidarjem Radišičem, aktivistom za legalizacijo konoplje, so se pogovarjali v zaporu v Murski Soboti. Več kot mesec dni je z gladovno stavko opozarjal na nepravilnosti v sodnih procesih in pristranost odgovornih. Več let pa že javno opozarja stroko in politiko, naj se zavajanja o škodljivosti konoplje končajo kot tudi kršenje človekovih pravic.

 

Oprostilna sodba Vrhovnega sodišča v primeru Janka Pirca je korak v pravo smer. Razsodili so, da gojenje konoplje za lastne potrebe še ni proizvodnja za trg. Del 186. člena Kazenskega zakonika, ki se nanaša na neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami, je bil poslan v ustavno presojo.

Število ljudi, ki se samozdravijo s konopljo narašča in prav je, da se zakonodaja temu primerno uredi. V mnogih državah je konoplja ljudem normalno dostopna, in kriminalizacija je že preteklost. Tudi Kanada se pripravlja na legalizacijo v naslednjem letu, v Sloveniji pa je kar štirikrat več zasegov konoplje kot v drugih vzhodno evropskih državah. Ta pregon davkoplačevalci zelo drago plačujemo.

Povzeto po: za-misli.si

KonopljaNET_brezplačno_svetovanje_o_uporabi_konopljinih_izdelkov

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun