Košarica
0.00 €

Nike bo za 4/20 predstavil čevlje iz konoplje!

Nike Hemp Dunk Low

Nike

Leta 2004 je podjetje Nike predstavil svoj produkt SB Dunk Low, narejen iz konoplje. Imenuje se “Red Hemp“. Za zbiratelje šteje kot eden od top 100 športnih copat, ki jih je podjetje proizvedlo in ima visoko vrednost na trgu tudi danes. Vsak del te športne copate je bil narejen iz konoplje!

Za praznik ljubiteljev konoplje, na datum 20. 4., oziroma bolj poznan dan kot 4/20, bo to podjetje ponovno obudilo legendo. S tem pa bržkone tudi nakazalo trend industriji – da se konoplja zopet vrača na trg, z veliko manj stigmatizacije in slabih očitkov.

Za leto 20. 4. 2016 bo NIKE SB (Skateboarding) na trg poslal športni copat “Hemp” Dunk Low. Zgornja konstrukcija premium športnih copat bo v celoti izdelana iz konoplje, medtem ko bo njihov logo prišit in narejen iz usnja. Nike SB Dunk Low Premium “Hemp” bo v Evropi dosegljiv že 15. aprila, pri prodajalcih kot so ZUPPORT . Predvidena cena pa je 94€.

Tudi pri nas se nekatera podjetja že odločajo za razvoj v smeri konopljarske industrije. Polzela je nedavno predstavila svoje nogavice. Razvili smo tudi že burek iz konoplje. Konoplja se uporablja tudi v gradbeništvu

Komentarji
Ali ste vedeli? Novice
Nazaj
Preventiva na področju konoplje v Evropski uniji
Naprej
V medicinske namene po novem tudi ekstrakti iz konoplje!