Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

S prodajo konoplje v osmih mesecih zaslužili milijardo

Donosna prodaja konoplje

Legalna prodaja konoplje v Koloradu, ZDA, je ustvarila industrijo vredno več milijard dolarjev. Te zneske pa iz leta v leto hitreje zaslužijo. Letos (2017) so milijardni zaslužek od prodaje konoplje in konopljinih izdelkov v Koloradu dosegli v samo osmih mesecih – v letu 2016 so za enak dosežek potrebovali deset mesecev.

Prihodki zrasli za 21%

Ponudniki konoplje in konopljinih izdelkov so od prodaje v medicinske in rekreativne namene do konca meseca avgusta prijavili prihodke v višini 1,02 milijarde dolarjev. To pomeni, da se je njihov zaslužek v primerjavi z obdobjem prvih osmih mesecev preteklega leta (2016) povišal za enaindvajset odstotkov – Lansko leto so v enakem obdobju prijavili 846,5 milijonov dolarjev prihodka.

Pospešena prodaja je letos v davčno blagajno Colorada prinesla več kot 162 milijonov dolarjev v obliki davkov in dajatev.

V mesecu avgustu so s prodajo konopljinih cvetov, prehrambenih izdelkov in modnih dodatkov, zaslužili približno 137 milijonov dolarjev – 100,3 milijone dolarjev od prodaje konoplje v rekreacijske namene in 36,5 milijonov dolarjev od prodaje konoplje v medicinske namene.

Pri davčnem uradu v Coloradu so objavili najnovejše poročilo o pobranih davkih, licencah in stroških, ki se navezujejo na konopljo in so bili v septembru nekoliko nižji. Računi v veliki meri odražajo prodaje v mesecu avgustu – s potencialnim variiranjem zaradi morebitnih nepopolnih in/ali zakasnelih povračil iz prejšnjih mesecev.

Mesečna poročila o davkih v Coloradu imajo po novem nekaj dodatnih določil. Glede na izjavo DOR (davčni urad v Coloradu) je avgust drugi polni mesec odkar so sprejeli določene spremembe pri obdavčitvi konoplje, zato najnovejša poročila odražajo nekakšno tranzicijsko obdobje.

Obdavčitev prodaje konopljinih izdelkov

Stopnja obdavčitve prodaje konoplje v rekreativne namene se je iz desetih odstotkov dvignila na petnajst odstotkov, isti zakon pa po novem pravi, da so izdelki iz konoplje v rekreativne namene oproščeni obdavčitve v višini 2,9 odstotkov – medtem ko stopnja obdavčitve medicinske konoplje in izdelkov iz medicinske konoplje ostaja nespremenjen (2,9 odstotka).

V omenjenih podatkih za julij in avgust 2017 so upoštevane nove davčne stopnje za prodajo konoplje v rekreativne namene (15 odstotkov).

Porast se o ustalila

Ekonomisti in državni uradniki predvidevajo, da se bo letna porast prodaje konoplje v Koloradu slej kot prej ustalila, ko bo trg dozorel in sprejel sklepe o legalizaciji in obdavčitvi konoplje tudi po drugih zveznih državah v ZDA.

Dodajamo še pregled prihodkov iz računa konoplje v Coloradu med letom 2014 in 2016:

  • 2014: $699,198,805
  • 2015: $996,184,788
  • 2016: $1,313,156,545

Vir: Cannabist

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun