Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Uspeh zdravljenja s konopljo

Objavljamo pismo hčere, ki je mami pomagala pri zdravljenju raka s konopljino oziroma hašiševo smolo. Pismo jebilo poslano na SKSK Jaki Bitencu. Uspeh zdravljenja s konopljo je vreden deljenja.

“Živjo, Jaka al kdorkoli to bere. rada bi samo poročala o USPEHU zdravljenja moje mame (na kratko: primarno pljučni tumor, z 3 zasevki v glavi…lobektomija, kemoterapija, obsevanje) s konopljo.

Dolgo nisem bila sigurna ali naj pišem, saj nisem vedela če se boste tega primera spomnili…pa tudi če ne, pomembna je novica. torej, nazadnje ko sem govorila z Jakom, sem dejala, da je mami na golniku kjer je zaradi oslabljenega imunskega sistema zaradi zdravljenja z medrolom staknila pljučnico in je imela dispnejo. ko so je raven kisika v krvi vrnila na normalen nivo so jo poslali domov, čeprav definitivno ni bila v dobrem stanju. hoja po ravnem jo je zelo utrudila, do avta sem jo pripeljala z vozičkom, ker sama ni zmogla. v času njene hosiptalizacije sem opazila, da se nekaj spet dogaja v glavi, saj je mešala datume in bila nasplošno precej zmedena. po odpustu iz bolnice se je stanje samo še slabšalo. pot do wcja je bila zanjo hud napor, večino časa je preležala v postelji, zaradi njene slabotnosti, ki jo je zdravnica pripisala progresu tumorja, je obležala v postelji. kasneje so se utrujenosti, pomanjkanju apetita pridružili še ohromelost desne strani telesa, težave z govorom, čustvena otopelost, hudi glavoboli in slabosti, ki smo jih poskušali obvladovati z morfinskimi kapljicami in reglanom. ker sem jo hotela zadržati čimdalj časa doma in proč od bolnice(delno zaradi okolja, delno zaradi samega zdravljenja s smolo), sem si priskrbela negovalko, ki je enkrat dnevno prišla opravit osebno nego. konec februarja se je brat vrnil iz tujine, saj sva se pripravljala na najhujše… med nejgovim 4tedenskim obiskom se je 2. teden stanje začelo obračati na bolje. iz dneva v dan so bile pozitivne spremembe. sprva z govorom, nato ni bilo več slabosti, drugače vsakodnevne hude migrene so v pbl 3 tednu prenehale(ponavadi je sledilo: prvo glavobol, potem pa slabost/bruhanje). ta izboljšanja niso bila kratkotrajna, kot je običajno pri takih bolnikih, ampak so se nadaljevale do te mere, da je lahko premikala prste na desni roki in nogi. patronažna sestra in negovalka sta se obe čudili tej spremembi in nisem molčala, s čim jo zdravim. ko je bila v bolnici, sem ji dajala smolo oralno, ko sem se bala, da ji bo zaradi okusa slabo, sem ji dajala v kapsule, kasneje s svečkami rektalno, sedaj si SAMA dozira oralno. konec februarja je imela PET CT, ki je potrdil sume rentgenske slike časa pljučnice – metastaze na levo pljučno krilo. zdravniki so nad njo dvignili roke, oziroma so se v obvestilu osebnemu zdravniku lepše izrazili “terapija je bila izčrpna”. zadnji obisk na golniku na rentgenski sliki NI pokazal infiltratov, kot je bilo to razvidno od prej. sedaj se čaka na nove izvide pet ctja in ctja glave… Par stvari sem kljub njihovi pomembnosti vseeno izpustila zavoljo same dolžine teksta. če kdo to res prebere, super, če ne drugega mi ta zapis služi kot opomin na dni ko ni bilo niti kančka upanja za izboljšanje in na trenutne momente, ki so neprimerljivo čudežni s prejšnjimi.”

Vir: sksk.si

[woonder_product id=”3176″]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun