Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Zakaj si medicinska konoplja zasluži legalizacijo?

Zakaj si medicinska konoplja zasluži legalizacijo

V osemindvajsetih zveznih državah po ZDA, pa tudi v mnogih drugih državah po svetu je medicinska konoplja že legalizirana – Nekatere od teh držav, vključno s Kanado, so konopljo legalizirali zaradi medicinskih razlogov pa tudi v rekreacijske namene. Za premiki k splošni legalizaciji medicinske konoplje po svetu, tiči več razlogov, nekatere, ki izvirajo predvsem iz področja medicine, pa si bomo ogledali od bližje.

Medicinska konoplja pomaga

Konoplja predstavlja celotno plejado medicinskih koristi. Klinične študije so pokazale, da sta v konoplji dve najbolj znani kemični zmesi – THC in CBD – izredno učinkoviti pri zdravljenju kroničnih bolečin in podobnih tegob. Največja študija na temo konoplje je zajemala kar 10.000 drugih študij, ki so bile v preteklosti že opravljene na temo konoplje. S pomočjo tako obsežne študije so dokončno dokazali, da konoplja resnično pomaga tako pri kroničnih bolečinah, kot pri marsikateri drugi nevšečnosti. Učinkovita je proti mišičnim krčem, še zlasti pri ljudeh, ki trpijo za multiplo sklerozo. Zelo pomaga ljudem, ki se redno srečujejo s slabostjo – na primer tisti, ki se zdravijo s kemoterapijo. Pomaga pri raznih vnetjih, pri artritisu, anksioznosti, stresu itd.

Poleg učinkovitosti pri zdravljenju bolečin ter drugih bolezni in tegob, se je konoplja izkazal tudi z lajšanjem težav pri odvisnosti od prepovedanih drog – predvsem opiatov. Statistično gledano, se je število smrti, povezanih z opiati, v Zveznih državah, kjer so legalizirali medicinsko konopljo, drastično zmanjšalo. Hkrati pa so upadli tudi zaslužki preprodajalcev drog in prepovedanih substanc. Njihova izguba pa zdaj preko legalnih in legitimnih obratov, konča v državni blagajni.

Težave

Zgoraj omenjene koristi konoplje so seveda povsem legitimne, vendarle pa obstaja še nekaj drugih težav, s katerimi se mora stroka soočiti in jih odpraviti v izogib morebitnim dolgoročnim težavam. V prvi vrsti gre tukaj za regulacijo medicinske konoplje. Medicinska konoplja bo, predvidoma do julija 2018, legaliziran v vseh zveznih državah ZDA. Težava leži v tem, da trenutni dobavitelji medicinske konoplje delujejo na nekako ‘sivem področju’, zato pogosto ne čutijo pritiska, da bi morali slediti predpostavljenim zdravstvenim smernicam, ki jih narekujejo institucije kot je na primer Health Canada.

Ta problematika postane precej očitna, če vemo da v Torontu približno ena tretjina legitimnih obratov, kjer ponujajo medicinsko konopljo, ne deluje v skladu s predpisanimi pravili in smernicami glede regulacije same konoplje. Ne-regulirana konoplja lahko v teoriji vsebuje marsikaj. Od plesni pa do raznih bakterij in takšnih ali drugačni človeških nesnag. Pravzaprav je študija, ki so jo izvedli pri enem od bolj znanih tovrstnih obratov v Torontu pokazala, da je njihova medicinska konoplja vseboval devetkrat več plesni kot je dovoljeno, pa tudi mnogo bakterij, ki jih lahko najdemo tudi v kanalizacijah. Regulacija je potrebna prav toliko pozornosti (ali celo več) kot sama legalizacija. Močno upamo, da to področje, ob masovni legalizaciji medicinskege konoplje širom sveta, ne bo ostalo spregledano.

Poleti 2018

Koristi medicinske konoplje so, kljub dolgi in nekoliko zakomplicirani zgodovini, prevelike, da bi ignorirali učinke te zdravilne rastline. Poleti 2018 in posledično s predvideno legalizacijo konoplje širom ZDA in Kanade, bomo videli, kje dejansko stojimo. Predvsem kar se tiče dojemanja in apliciranja vseh teh potencialov, ki jih konoplja ponuja na področju zdravstva in odvisnosti od prepovedanih substanc – predvsem epidemije opiatov.

Odvetniki v Torontu se izobražujejo na področju prekrškov zaradi prepovedanih substanc in s tem vse bolj uspešno branijo mnoge ljudi, ki jih organi zakona preganjajo zaradi akta o regulaciji prepovedanih substanc – ki, seveda, vključujejo tudi konopljo. Tudi to nakazuje na medicinske koristi konoplje in hkrati dokazuje, da je to rastlina, ki jo je precej modro legalizirati in regulirati.

Povzeto po: TheWeedBlog

Brezplačno konoplja svetovanje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun