Košarica
0.00 €

Luskasta koža

KAJ JE LUSKASTA KOŽA?

Suha, groba, poškodovana in zadebeljena koža, ki težko zadržuje vodo in je zato stalno dehidrirana. Luskasta koža potrebuje posebno nego z vlažilnimi sredstvi, ki koži povrnejo elastičnost ter vlago. Ustrezna vlažilna sredstva razpolovijo čas obnavljanja kože in s tem upočasnijo nastajanje novih žarišč.

NARAVNA NEGA LUSKASTE KOŽE

Vneto in pekočo kožo je potrebno najprej umiriti z obkladki s fiziološko raztopino ali prekuhano vodo, ki jih 20–30 min pustite na vnetem predelu. Medtem, ko voda izhlapeva, se koža hladi in vnetje se zmanjšuje. Obkladke apliciramo 2 do 3-krat dnevno. Pri negi luskaste kože so priporočljive tudi 10–20 min kopeli s katerimi navlažimo povrhnjico, nato pa koži privoščimo izdatno nego z naravnimi, neagresivnimi mazili za obnovo njenih lipidov.

Privoščite svoji koži tudi razvajanje z oljnimi kopeli z žlico konopljinega olja, vendar ne, kadar je ta vneta. Izogibajte se drgnjenju in praskanju luskic, saj se s tem vnetje še poslabša. Najbolje je pustiti luskam, da same postopoma odpadajo.

Za podporo koži, uporabljajte konopljino mazilo, ki suho in poškodovano kožo neguje s 100% naravnimi in blagodejnimi učinkovinami, jo vlaži, mehča in ji vrača elastičnost. Mazilo odpravlja neugodje in izboljšuje izgled luskaste kože ter s tem vodi do dobrega počutja.

Ali ste vedeli, da je za lepo in negovano kožo pomembna tudi zdrava prehrana? Jedi, ki so bogate z omega 3 nenasičenimi maščobnimi kislinami zmanjšujejo vnetna žarišča. Vitamin D poskrbi za pravilno delitev in dozorevanje celic povrhnjice kože. Priporočljivo je uživanje hladno stiskanega konopljinega olja, saj vsebuje veliko pomembnih nutrientov.

Druge težave s kožo:

Vir: Zeleni-dotik.si

Komentarji
Konoplja in zdravje Novice
Nazaj
Uporaba konoplje za začetnike
Naprej
Slovenska konoplja pod svobodnim soncem