Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

Zdravljenje s konopljo: Akne

Akne je kožno obolenje, ki je posledica blokade foliklov v koži, večinoma je koža prizadeta na tistih delih telesa, kjer je večje število oljnih žlez. To vključuje obraz, zgornji del prsnega koša in hrbet. Včasih so posledice te bolezni brazgotinjenje in hiperpigmentacija.

Simptomi Tipične značilnosti aken vključujejo povečano izločanje olja, mikrokomedone, komedone, papule, pustule, vozličke (velike papule) in morda brazgotinjenje. Obstaja tudi možnost psiholoških učinkov pri bolnikih z aknami, ki vodijo do tesnobe, zmanjšanega samospoštovanja in depresije.

Razvoj aken

Vzroki Vzroki za obolenje z aknami so povečana količina proizvodnje sebuma, prekomerno kopičenje keratina, kolonizacija foliklov z baketijo (Propionibacterium acnes) in lokalno sproščanje vnetnih kemikalij v kožo. V razvoju aken obstaja močna genetska komponenta, ki se je pokazala pri študijah z dvojči in študijah pri družinah. Prehrana in mikrobiološke nepravilnosti so tudi pomembni dejavniki pri razvoju te bolezni. Za mladostnike je povsem normalno da v puberteti razvijejo val aken, ki jih povzvročijo visoke ravni spolnih hormonov, kot sta testosteron in estrogen.

Zdravljenje Kanabidiol (CBD) je pokazal velik potencial pri zdravljenju aken preko vaniloidnih (TRPV4) in andenozinski (A2A) receptorjev. Zavira nastajanje sebuma, zmanjšuje celično proliferacijo in ima protivnetni učinek.

Konoplja in akne

Drugi rastlinski kanabinoidi in terpeni skupaj s CBD-jem delujejo sinergično in imajo anti-mikrobni in protivnetni učinek. Pri obolenju z aknami je priporočena uporaba kreme ali tinkture, saj deluje neposredno na prizadeto območje. Tinkture narejene z alkoholom imajo boljšo stopnjo absorpcije, vendar močno sušijo kožo. Enak efekt dosežemo, če kremi dodamo limonen. Kajenje cigaret je dejavnik tveganja za razvoj aken, tako da se je temu potrebno izogibati, uparjevanje (vaporizacija) je vedno najboljša alternativa.

Gaia lab je razvil posebno konopljino mazilo, ki lahko pomaga pri reševanju težav z aknami. Vsebuje polni spekter kanabinoidov v aktivni (CBD) in kislinski (CBDa) obliki skupaj z vsemi naravno prisotnimi terpeni in flavonoidi. Vsebuje tudi gorsko arniko, ki zmanjšuje otekline, lajša bolečine in deluje kot antibiotik. V določenih primerih, poleg CBD in CBDa, pomaga pri aknasti koži.

Druge težave s kožo:

Vir: Zbudimo.se

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun