Košarica
0.00 €

Nuni, ki gojita konopljo

Nuni iz Kalifornije vzgajata konopljo v medicinske namene. Ne gre za nune katoliške cerkve, pač pa za tako imenovani red Sester doline iz Kalifornije.

“Čas je, da vsi tisti, ki so tako neumni, da ne razumejo, kakšno veliko medicinsko vrednost ima konoplja, čas je da gredo,”

za portal High Times poudarja ena izmed dveh častnih sester tako imenovanega reda Sestre doline iz Kalifornije, ki ne sodi v tradicionalne religijske vrste.

Oblačita se kot nuni

Ne glede na to se imenujeta nuni oziroma sestri in se tudi oblačita podobno. Iščeta možnosti, da bi lahko nadaljevali z vzgojo konoplje v medicinske namene, potem ko so mestne oblasti Merceda najavile popolno prepoved. Vzgoja konoplje v medicinske namene je sicer v Kaliforniji legalna, a državni zakon mestnim oblastem dopušča možnost, da sestrama prepove njuno dejavnosti.

Sestri poudarjata, da je konoplja ustvarjena z razlogom in da sami rastlino vzgajata zgolj zaradi njene zdravnilne vrednosti. Proizvode prodajata na spletni strani, imata tudi svoj video kanal. Pripravljata olja, tinkture in mazila. “Vse kar želiva je, da mestne oblasti to dopustijo, regulirajo in tudi odredijo davek. Vse bova plačali,” še poudarjata. Da bi bil njun boj z mestnimi oblastmi uspešen, ni veliko verjetnosti, župan in večina mestnega sveta sta odločno proti vzgoji konoplje, pa četudi v medicinske namene.

Vir: Žurnal24.si

Komentarji
Novice
Nazaj
Anton Komat: Prepoved proste prodaje zdravilnih zelišč je okoljski kriminal
Naprej
Konoplja – nevarna droga ali čudežno zdravilo?