Aktivne mikrobiološke kulture
Aktivne mikrobiološke kulture
25,90  Dodaj v košarico

Aktivne mikrobiološke kulture

25,90 

Mešanica šestih bakterijskih sevov vključno z bifidobakterijami, laktobacili in streptokoki PLUS fruktooligosaharidi (FOS).

  • Izboljša ravnovesje dobrih bakterij v prebavilih
  • Dviguje črevesno zdravje.
  • Dviguje odpornost.
  • Izboljša vnos mineralov in vitaminov v telo.

Pakiranje vsebuje 60 kapsul.

Brezplačna dostava za naročila nad 40 €

  • 14-dnevna garancija za vse nakupe
  • Izdelke na zalogi naročene do 12. ure, odpošljemo še isti dan
 Zagotovljena varnost in anonimnost 

Niso vse bakterije slabe

Številni znanstveniki menijo, da je ravnovesje med “prijaznimi” bakterijami in nezaželenimi črevesnimi bakterijami pomembno za ohranjanje zdravja.

Dejstvo je, da brez mikroorganizmov ne moremo preživeti. Rodimo z več milijardami bakterij v svojem prebavnem traktu. Bakterije se nahajajo na naši koži in sluznicah. Še več, nekatere koristne bakterije so vitalne za pravilno absorpcijo hranilnih snovi, rudnin in vitaminov v telo.

V prebavilih je center imunskega sistema in kar 80 % serotonina nastaja v prebavilih.

Slabe prehranjevalne navade, stres in antibiotiki lahko povzročijo spremembo finega ravnotežja med dobrimi in slabimi bakterijami. Pojavijo se lahko tudi težave prebavil kot so napenjanje, neredna prebava, driska ali zaprtje.

Z vnosom mešanice mikrobioloških se naselijo v črevesju »prijazne« bakterije, ki pomagajo pri presnavljanju hrane, podpirajo delovanje našega imunskega sistema in sintetizirajo protimikrobne snovi, ki ovirajo preživetje in razvoj škodljivih mikroorganizmov.

Boljše črevesno zdravje ima za posledico, da se v prebavnem traktu izboljša tudi proizvodnja hormona serotonina.

Uniqly Aktivne mikrobiološke kulture kapsula vsebuje mešanico 6 aktivnih mikrobioloških kultur kultur (Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei rhamnosus in Streptococcus thermophiles) z dodanim fruktooligosaharidom (FOS) iz inulina, ki predstavlja hrano za vnešene mikroorganizme, ki je nujna za uspešno razmnoževanje in rast.

Ovojnica kapsul z zakasnjenim sproščanjem pomaga zaščititi aktivne sestavine pred želodčno kislino, zato se sprostijo šele v tankem črevesju, kjer so zares potrebne.

Lactobacillus casei

Casei naj bi dopolnjevala rasti Acidophilus bakterij, lahko preživi v kislem in bazičnem pH območju in temperaturnem spektru. Zato jo najdemo v celotnem prebavnem traktu od ustne votline do črevesja.

Lactobacillus rhamnosus

Rhamnoses je bakterija, ki je zelo podobna casei bakteriji. Najdemo jo tudi genitalno-urinarnem traktu žensk.

Streptococcus thermophilus

Tudi to bakterijo prištevamo med mlečnokislinske bakterije. Ima zelo ozko temperaturno okno optimalne rasti. Potrebuje temperaturo človeškega temperatura, zato jo najdemo v prebavnem traktu.

Bifidobacterium longum

Longum je ena izmed najpomembnejših Bifidobakterij in je normalno prisotna v človeškem prebavnem traktu kot del mikrobiološke flore.

Lactobacillus acidophilus

Acidophilus je nepatogena Gram-pozitivna bakterija, ki jo povezujemo z mlečnokislinsko fermentacijo. V človeškem telesu jo najdemo v prebavnem traktu, ustni votlini in nožnici.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Aktivne mikrobiološke kulture”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.