Omega 3 500 mg viala
Omega 3 (500 mg)
10,90  Dodaj v košarico

Omega 3 (500 mg)

10,90 

Omega 3 kapsule imajo EPA (eikozapentaenojska kislina) in DHA (dokozaheksaenojska kislina) vlogo pri delovanju srca, možganov in ohranjanju vida. Naše telo ne more samo proizvesti EPA in DHA, zato je uživanje Omega 3 skoraj obvezno – odvisno od uravnotežene prehrane.

Pakiranje vsebuje 120 kapsul.

Brezplačna dostava za naročila nad 40 €

  • 14-dnevna garancija za vse nakupe
  • Izdelke na zalogi naročene do 12. ure, odpošljemo še isti dan
 Zagotovljena varnost in anonimnost 

Vloga EPA in DHA v organizmu

Pomanjkanje omega 3 maščobnih kislin v prehrani privede do različnih zdravstvenih težav kot so srčno – žilne bolezni (krvni strdki, slabše delovanje srca), slabši vid, slabše pomnjenje, motnje razpoloženja, krhke kosti in težave s sklepi. Zadosten vnos Omega 3 maščobnih kislin pripomore k zdravju srca in ožilja, pomaga vzpostaviti normalen krvni tlak in uravnavanje ravni trigliceridov. Prav tako pomaga pri razvoju pravilne ostrine vida in boljšem delovanju možganov.

Mehke kapsule Uniqly OMEGA 3 vsebujejo le prečiščeno olje globokomorskih rib obogateno z vitaminom E. Pridobljene so iz najkakovostnejših ribjih virov, živečih v hladni in čisti vodi. Mehke kapsule omogočajo lažje požiranje in preprečujejo razvoj neprijetnega vonja po ribah.

Vsebujejo pomembna hranila za oči, možgane,srce, kožo, kosti in sklepe. Z edinstveno kombinacijo: ribje olje (vsebuje 35 % EPK / 25 % DHK, EE) in vitamin E (67 % PDV).

Koristne učinke za telo se doseže z dnevnim vnosom vsaj 250 mg EPK in DHK na dan (2 kapsuli).

Omega 3 / Ribje olje

Med nenasičenimi maščobnimi kislinami pomembno mesto zasedajo omega-3 maščobne kisline, med katere uvrščamo alfa-linolensko kislino (ALA), eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA).

Vse tri omega-3 maščobne kisline so pomembne za normalno delovanje organizma, saj so med drugim vključene v procese celičnih membran in protivnetne procese, pri čemer pa je dobro vedeti, da zadosten vnos EPA in DHA lahko predstavlja problem. Uravnovešena prehrana običajno zadošča za pokritje potreb organizma po ALA. Priporočeni dnevni vnos EPA in DHA je med 250 in 500 miligrami.
Najbogatejši vir predstavljajo predvsem ribe (tuna, losos, skuša, postrvi, sardine), pa tudi raki in školjke.

Vitamin E (D-alfa tokoferol)

Vitamin E je skupno ime za skupino v maščobi topnih sestavin, ki jih telo dobiva preko živil. Telo jih samo ne more tvoriti. Vitamin E je lovilec radikalov, in ščiti celice pred oksidativnim stresom. Prosti radikali so atomi, ioni, molekule ali kompleksi, ki so zelo reaktivni in zato tudi nestabilni. Zaradi teh lastnosti hitro reagirajo z drugimi molekulami.

Omega 3 kapsule so namenjene za:

  • Podpora oči in ohranjanje dobrega vida*
  • Podpora delovanja možganov.*
  • Podpora delovanja srca.**
  • Zaščita celic pred oksidativnim stresom in nastanku prostih radikalov.

* Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.
** Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Omega 3 (500 mg)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.