Vid
Vid
24,90  Dodaj v košarico

Vid

24,90 

Mehke kapsule VID vsebujejo  pomembna hranila za oči z edinstveno kombinacijo: ribje olje (vsebuje 10 % EPK / 40 % DHK, EE), beta karoten, cink (15 % PDV) klik na trditve, lutein in zeaksantin (obe učinkovini pridobljeni iz žametnice).

DHK oz. dokozaheksaenojska kislina in ima vlogo pri ohranjanju vida (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK (2 kapsuli na dan).

Pakiranje vsebuje 60 kapsul.

Brezplačna dostava za naročila nad 40 €

  • 14-dnevna garancija za vse nakupe
  • Izdelke na zalogi naročene do 12. ure, odpošljemo še isti dan
 Zagotovljena varnost in anonimnost 

Izpostavljenost oči

Naše oči so vsak dan izpostavljene številnim dražljajem, umetni svetlobi, računalniškemu delu, sončni svetlobi, dimu, vetru, ki negativno vplivajo na kakovost vida. Zato je izrednega pomena, da zagotovimo svojim očem uravnotežena hranila.
Mehke kapsule VID vsebujejo pomembna hranila za oči z edinstveno kombinacijo: ribje olje (vsebuje 10 % EPK / 40 % DHK, EE), beta karoten, cink (15 % PDV), lutein in zeaksantin (obe učinkovini pridobljeni iz žametnice).
DHK oz. dokozaheksaenojska kislina in ima vlogo pri ohranjanju vida (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK (2 kapsuli na dan).

Ribje olje/ Omega 3

Omega 3 so esencialne maščobne kisline in vključujejo eikozapentaenojske kisline (EPK) in dokosaheksanoične kisline (DHK). Telo jih nujno potrebuje. Zadosten vnos Omega 3 maščobnih kislin pripomore k zdravju srca in ožilja, pomaga vzpostaviti normalen krvni tlak in uravnavanje ravni trigliceridov. Prav tako pomaga pri razvoju pravilne ostrine vida in boljšem delovanju možganov. Omega 3 so »esencialne« maščobne kisline in ne nastajajo v našem telesu, zato jih je mogoče vnesti v telo le s hrano bogato z Omega 3 ali prehranskimi dopolnili.

Beta karoten

Betakaroten, ki se prtvori v vitamin A ima pomembno vlogo pri vzdrževanju normalnega vida, zdrave kože in sluznice, krepi imunski sistem ter različne vizualne procese.
Pomanjkanje vitamina A se kaže kot slab vid v temi, občutek suhih oči, večja dovzetnost za okužbe in vnetja, suha in raskava koža, krhki lasje in nohti.

Lutein in zeaksantin

Lutein in zeaksantin delujeta kot antioksidanta in pripadata družini karotenoidov. Sta esencialni hranili pomembni za normalen in zdrav vid.

Lutein in zeaksantin sta najbolj razširjena karotenoida prisotna v sadju in zelenjavi. Oba sta tudi v makuli očesa (rumena pega) in je del mrežnice v ozadju očesa, ki je odgovoren za kakovost vida.

Starostna degeneracija makule je bolezen rumene pege in je povezana s staranjem. Zaradi starosti, vpliva genetskih dejavnikov in dejavnikov iz okolja pride do sprememb v rumeni pegi, ki vodijo do izgube centralnega vida. Rizični dejavnik za bolezen rumene pege je tudi kajenje (v kar 11 % primerov) ter rasa (pri ljudeh s svetlejšo poltjo se bolezen pojavlja pogosteje).

Cink

Cink je element, ki se prisoten v vseh telesnih tekočinah in tkivih. Ima vlogo pri presnovi vitamina A, kislin in baz, maščobnih kislin in ogljikovih hidratov.

Pomemben je za normalno rast in razvoj organizma, nevrološke, reproduktivne in kognitivne funkcije, za celjenje ran, normalno delovanje imunskega sistema.

Ima tudi vlogo pri kognitivnih funkcijah, ohranjanju vida, delovanju hormonov, delitvi celic, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, sintezi DNK, plodnosti in razmnoževanju ter sintezi beljakovin.

Mehke kapsule VID vsebujejo pomembna hranila za oči z edinstveno kombinacijo: ribje olje (vsebuje 10 % EPK / 40 % DHK, EE), beta karoten, cink (15 % PDV) klik na trditve, lutein in zeaksantin (obe učinkovini pridobljeni iz žametnice). DHK oz. dokozaheksaenojska kislina in ima vlogo pri ohranjanju via (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK (2 kapsuli na dan).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vid”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.