Košarica
Brezplačna dostava ob nakupu nad 40€

Se želite pogovoriti?

Pokličite nas na 070 543 038

Socialna omrežja

10 razlogov zakaj ne smete nikoli kaditi trave

nova spletna stran

Če ste zmedeni glede debate o marihuani, si vzemite trenutek, da vam pojasnim: Trava je slaba. Zakaj je slaba? Ker pač je. Tako se je odločila ameriška vlada in razlogov zakaj preprosto ne da. Pika. Konec. Tu je 10 razlogov zakaj nikoli ne smete kaditi trave.

Zakaj je trava slaba?

Zakaj je slaba? No, poglejte si tole fino raziskavo. Kristalno jasno je, da trava nima nobenih blagodejnih učinkov na zdravje (sarkazem!). Prikaz posamzne bolezni ter uporabe marihuane v medicinske namene:

  • AIDS – Povečan apetit, boljši spanec in počutje, zmanjšanje nevropatičnih bolečin
  • Alzheimerjeva bolezen – Zmanjšana vznemirjenost pri bolnikih, zmanjšano napredovanje proteinskih usedlin v možganih (ki naj bi bile vzrok za to bolezen)
  • Artritis (revma) – Lajšanje bolečin in izboljšan spanec
  • Rak – Upočasnitev rasti rakavih celic, povečan apetit
  • Kronične bolečine – Uspešno lajša bolečino
  • Epilepsija – Manjše število določenih napadov
  • Multipla skleroza – Manj mišičnih krčev, bolečine, tresenja in okorelosti

Zaradi trave postaneš neumen?

National Institute on Drug Abuse (Nacionalni inštitut za zlorabo drog) je zapisal: »Študija je pokazala, da ljudje, ki so začeli kaditi marihuano v velikih količinah kot najstniki in so zlorabljali to drogo še naprej, so izgubili povprečno 8 IQ točk med 13-im in 38-im letom. Izgubljene miselne sposobnosti se niso v celoti povrnile v odrasli dobi, ko so prenehali s kajenjem marihuane. Pri tistih, ki so marihuano začeli kaditi kot odrasli, ni bilo opaženih nobenih sprememb.« (Meler, 2012)

Trava uničuje tvoje možgane?

Najdenih ni bilo nobenih razlik med dnevnimi uporabniki in nekadilci v prostornini ali obliki na določenih področjih možganov v našem interesu. Velikost efekta predlaga, da razlog, da razlike niso bile opažene, ne leži v pomanjkanju statistike, ampak v pomanjkanju učinka, ki je bil zelo skromen. V povzetku, rezultati kažejo, da ko ustrezno nadziramo vnos alkohola, spol, starost in ostale spremenljivke, ni nobene povezave med uporabo marihuane in standardno prostornino ali obliko v subkortikalnih strukturah.

Trava vpliva na tvoja pljuča?

Posledice izpostavljenosti marihuani na podlagi izdihnjenega zraka. Študija narejena na odraslih, ki so sodelovali v raziskavi U.S. National Health (Nacionalna organizacija zdravja v ZDA) in Nutrition Examination Study (prehranska študija). Zaključek: “V prerezu velike skupine odraslih, ki so prebivalci ZDA, vseživljenjski nakopičeni uporabi marihuane, ki skupno obsega 20 let, ni povezave z negativnimi spremembami v spirometričnih merjenjih zdravja pljuč.”

Trava je smrtno nevarna?

Mnogo ljudi umre zaradi alkohola. Nihče ne umre zaradi marihuane. Ameriški center za bolezni in preventivo (CDC) poroča, da več kot 37.000 smrti letno, vključno s 1.400 smrtnimi žrtvami v Koloradu, pripisujejo izključno alkoholu (ta številka ne vključuje smrti v nesrečah). Po drugi strani, CDC sploh nima kategorije, ki bi vključevala smrti povzročene zaradi marihuane.

Trava uničuje življenja?

Pogoste aktivnosti po uporabi marihuane, kot so povedali »uporabniki« marihuane:

  • Prehranjevanje,
  • Seks,
  • Gledanje otroške televizije na tiho in hkratno poslušanje hardcore rap-a,
  • Druženje z najboljšim prijateljem,
  • Hoja okrog po kraju, kjer še nisem bil,
  • Gledanje serije South Park,
  • Enake aktivnosti, kot ko nisem »zadet«.

Trava povzroči manjšo kreativnost.

Oglejte si študijo, ki je bila narejena v Psychology Today. Če mislite, da je bil ta članek naravnost smešen, pomislite kako je šele neumno kritizirati drogo, ki prinaša zdravju veliko koristnih ugodnosti, ne škodi nikomur in je 100% naravna in prosto rastoča.

Za boljšo predstavo kako je prišlo do vseh teh kvazi-dejstev, si moramo pogledati malo več o zgodovini prohibicije konoplje, tudi na slovenskih tleh.

Avtor: Justin Gammil

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40€

Strokovna podpora

in pomoč pri nakupu

Brezplačno svetovanje

070 543 038

100% varno plačilo

Kartica / Po povzetju / Predračun